23948sdkhjf

Akustikklenodie bygger nyt for en halv milliard 

Akustikklenodiet Troldtekt, der i sidste uge kom på nye, irske hænder, har ingen planer om at forlade hjemstavnen. Tværtimod bekræfter virksomheden nu, at en ny fabrik skal bygges nær den eksisterende i hjemegnskommunen Ringkøbing-Skjern.  

Det skriver Herning Folkeblad.  

Til avisen fortæller Troldtekt-direktør Per Leth, at det endnu ikke er besluttet, præcis hvilken mark fabrikken skal bygges på, men han bekræfter, at det bliver tæt på de nuværende faciliteter i Troldhede. Og at man er ganske langt med planerne.  

– Den ny produktionslinje er bestilt, og der kommer til at ske noget om meget kort tid, men vi skal lige have den sidste del af handlen til at falde på plads. Vi kommer til at bygge for mellem 400 og 500 millioner kroner, og når fabrikken står færdig og fuldt udbygget, kommer der til at arbejde omkring 100 mand i produktionen. I forvejen har vi beskæftiget 125 mand i Troldhede, fortæller Per Leth til avisen.  

Troldtekt, der blev grundlagt i 1935, omsatte i fjor for omkring 500 mio. kr. Foruden hovedkontoret i Tranbjerg J og produktionen i Troldhede har Troldtekt egne datterselskaber i Tyskland og Sverige, og ifølge den nye ejer, irske Kingspan, skal de danske akustikplader i de kommende år endnu længere ud i verden.  

– Potentialet for international vækst er stort, fastslog Alan Lawlor, adm. direktør i Kingspan, i forbindelse med handlen.  

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093