23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Den menneskelige dimension

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad

Fremtiden er svær at spå om. Ingen havde vel for bare 10 år siden forestillet sig, hvor stor en rolle eksempelvis nye it-værktøjer spiller både i bygge- og anlægsbranchen, men også i dansk erhvervsliv generelt.

Den nye teknologi har naturligt også ændret den rolle, som medarbejderne har i danske virksomheder. De har været nødt til at omstille sig og i mange tilfælde efteruddannet sig for at leve op til nutidens krav.

Så om 10 år har ansatte sikkert helt andre jobfunktioner end i dag. Den internationale konsulentvirksomhed Cognizant har i en ny rapport set nærmere på nogle af de jobtyper, som spiller en afgørende rolle for virksomhederne de næste 10 år. Fælles for de nye jobtyper er, at på trods af ny teknologi foretrækker folk stadig den menneskelige dimension. Teknologi kan ganske rigtig gøre livet nemmere, men folk ønsker ikke teknologi bare for teknologiens skyld.

Virksomhederne bør selvfølgelig overveje, hvordan de bedst udnytter den nye teknologi til en bedre top- og bundlinje. Men det kræver stadig mennesker til at betjene og udtænke ny teknologi, og derfor bør opkvalificering og videreuddannelse af den eksisterende medarbejderstab være et vigtigt parameter i årene fremover.

Medarbejdere med mange år i virksomheden besidder en vigtig knowhow - også i bygge- og anlægsvirksomhederne - og det vil være dumt at smide det på gaden.

Ny teknologi udvikler virksomheden, men den menneskelige dimension er fortsat et aspekt, erhvervslivet ikke bør glemme.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11