23948sdkhjf

Aarhus klar til næste etape af nyt brokvarter

Ungdomsboliger, almene boliger og et enkelt højhus er på tegnebrættet

Den kommende etape af det nye brokvarter mellem Søren Frichs Vej og Godsbanen bliver et byområde med masser af træer, grønne områder og charmerende elementer, der kendetegner et klassisk brokvarter.

Det er ambitionen for byrådet i Aarhus Kommune, som onsdag godkendte den anden lokalplan for området.

- I det nye brokvarter arbejder vi med høj bykvalitet. Det får vi blandt andet med den markante grønne profil, som lokalplansforslaget lægger op til, og med de private gårdrum, som kendetegner brokvarterne, siger Bünyamin Simsek, der er rådmand for Teknik og Miljø.

Omkring 1.000 boliger
Området langs Søren Frichs Vej har tidligere dannet rammen om flere store industrivirksomheder og har gennem flere år været under forandring med blandt andet omdannelsen af Frichs gamle fabrikker til Frichsparken.

Denne forandring fortsætter lige nu med omdannelsen af den tidligere Fragtmandscentral, Godsbanen og Trianglen, og endnu flere områder er på vej.

Lokalplanområdet ligger på det areal, der indrammes af Søren Frichs Vej, P. Hiort Lorentzens Vej og Vestre Ringgade. I alt forventer Aarhus Kommune, at der kan bygges omkring 1.000 boliger i bydelen, som skal kendetegnet ved klassiske karrébygninger i forskellige højder og udtryk, åbne bypladser og aktive gaderum med caféer og butikker.

Der vil blive plads til ungdomsboliger, almene boliger og et enkelt højhus. Bydelens torv bliver områdets samlingssted med indretning til ophold. Bilparkering til områdets beboere bliver lavet som parkeringsdæk, hvor der kan etableres grønne områder på taget.

Stort A. Enggaard-projekt
Lokalplansområdet bruges i dag primært som oplagsplads og parkering for de erhvervsdrivende på grunden. Den klart største grundejer er A. Enggaard og PKA, som har købt den såkaldte Stark-grund med planer om at bygge op mod 700 boliger samt et mindre antal detailhandelsbutikker.

- Det er usædvanligt, at et så stort område ’frigøres’ så tæt på centrum i landets næststørste by. Bydelen får en central placering midt i Aarhus tæt på grønne arealer og ikke mindst Godsbanen, som er et område i rivende udvikling, sagde PKA’s ejendomschef Nikolaj Stampe, da han sammen med A. Enggaard-direktør Asger Enggaard præsenterede de fælles planer for et par uger siden.

A. Enggaard og PKA, der har C.F. Møller med som arkitekt, satser på byggestart i løbet af sommeren.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141