23948sdkhjf

Lad os stå sammen mod stop-and-go politik

Der bør laves en vurdering af, hvad det koster, når politikerne ændrer de love og aftaler, som virksomhederne har planlagt ud fra, mener dagens debattør

Nu er der efterhånden blevet pillet rigtig mange gange ved energiforliget de sidste seks år. Jeg driver selv en virksomhed, der sælger solceller og har efterhånden set, hvordan mange af mine kollegaer er gået konkurs.

Den fælles udbudspulje til sol og vind er blevet udhulet. Det vil sige reduceret med cirka 160 mio. kroner ud fra et hensyn om at sikre eksporterhverv som vindmølleindustrien bedre vilkår. Regeringen og Dansk Folkeparti har besluttet, at pengene nu skal bruges til støtte til elproduktion fra vindmølleindustriens testmøller.

Lars Christian Lilleholt (V) forsvarer beslutningen med, at hvis Danmark skal bevare sin globale førerposition på vindmøller, skal der være gunstige testforhold i Danmark. Energiordfører Mikkel Dencker udtaler, at han godt kan forstå, at solcellebranchen er skuffet, men han mener også, at det er rigtigt at tilgodese den industri, der har skabt mange produktionsarbejdspladser i Danmark.

Svært at skabe arbejdspladser
Problemet er, at politikernes udmeldinger gør det meget vanskeligt at skabe de eftertragtede arbejdspladser i♦ solcellebranchen, som politikerne netop fremhæver indenfor vindmøllebranchen. Solcellebranchen har et stort potentiale, men det er svært at køre en forretning, når de politiske spilleregler ændrer sig hele tiden.

Der bør snart laves en konkret vurdering af, hvad det koster for virksomheder og samfund, når politikerne ændrer de love og aftaler, som virksomhederne har planlagt deres fremtid efter.

Jeg ved, at de mange ændringer på solcelleområdet, har kostet arbejdspladser, manglende moms og indtjening. Andre erhvervsområder har på samme måde været ramt af politiske beslutninger. Det kunne være en rigtig god ide for en større tænketank at lave et regnestykke på.

Der må også være andre organisationer, der sidder med de samme udfordringer. Det er på tide at gøre fælles front mod det her. Det er vigtigt, at virksomhederne kommer ud af busken og fortæller deres historier, hvis vi skal tydeliggøre de erhvervsmæssige og menneskelige konsekvenser af stop-and-go politikken.

Artiklen er en del af temaet Debat.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172