23948sdkhjf

Fæstningsanlæg i København skal skybrudssikres

Opgaven på Kastellet har en anslået pris på 77 mio. kroner og er udbudt i hovedentreprise. Entreprenør ventes fundet til august

Prækvalificerede

- M.J. Eriksson
- Aarsleff
- NCC
- Zacho-Lind

Udfordringer med oversvømmelser efter skybrud skal være fortid på fæstningsanlægget Kastellet i København.

Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse har derfor udbudt et skybrudssikringsprojekt til anslået 77 mio. kroner, som fire netop er blevet prækvalificeret til at byde ind på.

Det gælder M.J. Eriksson A/S, Per Aarsleff A/S, NCC og Zacho-Lind A/S, oplyser Cathrine Jensen, jurist i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

- Der har været nogle skybrud få år tilbage, som har skabt udfordringer på Kastellet. Det er derfor, der er sat gang i projektet, siger hun.

Hun fortæller, at referencer har været udslagsgivende i forhold til udvælgelsen af de prækvalificerede, og at der i alt tikkede syv anmodninger om prækvalifikation ind.

- Det er meget passende i forhold til, hvad vi havde forventet, siger hun.

Vinder findes til august
De prækvalificerede har indledende tilbudsfrist den 7. maj, og derefter kommer forhandling på tale.

- Indtil videre er der lagt op til en enkelt runde, fortæller Cathrine Jensen.

Grundet sommerferie bliver vinderen først fundet i slutningen af august, tilføjer hun og supplerer, at tildelingskriteriet er det økonomisk mest fordelagtige bud.

Ifølge prækvalifikationsmaterialet ventes udførelsesfasen at starte op ultimo 2018 med aflevering cirka to år efter opstart.

Der gøres i materialet opmærksom på, at Kastellet og de omkringliggende arealer er "fredet fortidsminde med bygningsfredede bygninger", og at området vil være i drift, mens arbejderne står på.

Alsidige opgaver
Selve projektet indeholder såvel fornyelse af afløbssystemet i Kastellet som etablering af underjordisk forsinkelsesbassin under kirkepladsen øst og ombygning af eksisterende pumpestation til forsinkelsesbassin.

Dertil kommer etablering af ny underjordisk pumpestation nordøst for Kommandantgården med styret underboring til Københavns Havn i form af tre stk. trykledninger med udløbsbygværker i havbunden for afledning af regnvand i forbindelse med skybrud.

Opstilling af nødstrømsgenerator til pumper i pumpestationen inklusiv opførelse af en bygning omkring generatoren, er også på programmet.

Dertil kommer omlægning af belægninger i hele Kastellet, partielle udskiftninger på tagnedløb og "omfattende" bortkørsel af sediment, jord og grus samt tilkørsel af erstatningsmaterialer, beskriver prækvalifikationsmaterialet.

Foruden de forebyggende foranstaltninger vedrører projektet også udskiftning og fornyelse af vandledninger og interne fjernvarmerør i terræn, ligesom trafikplanlægning også er en del af arbejdet.

Stikledninger til Kastellets bygninger fornys frem mod og igennem fundamenter. Og der udføres indvendige udskiftninger af stik i et antal bygninger.

I forbindelse med arbejdet påregnes også mindre følgearbejder på fundamenter, lyder det.

Læs mere om udbuddet:
Forebyggende foranstaltninger på 101. Kastellet 2018 — 2020

Bag om Kastellet

Kastellet i København anvendes i dag som en militær kaserne og er arbejdsplads for flere hundrede mennesker. Kastellet er samtidig et yndet besøgsmål for borgere og turister.
Kilde: www.forsvaret.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142