23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Arbejdsmiljøet har brug for klare regler

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad

Danske virksomheder skal dagligt jonglere rundt i et virvar af regler, når de skal have styr på arbejdsmiljølovgivningen.

Ifølge Beskæftigelsesministeriet er der mere end 300 vejledninger og bekendtgørelser omhandlende alt fra brugen af sikkerhedssko til bekæmpelse af mobning. Så der er ikke noget at sige til, at Det Europæiske Arbejdsmiljøagentur i en undersøgelse har dokumenteret, at hver femte danske virksomhed synes, at de mange nuværende love, regler, vejledninger og bekendtgørelser gør arbejdsmiljøarbejdet særdeles komplekst.

Den megen lovgivning er med til at gøre det forholdsvist sikkert at gå på arbejde i Danmark. Men de mange regler bør ikke virke som en kæmpe administrativ byrde for virksomhederne i det daglige. Og når først reglerne også gør det svært for myndighederne at manøvrere rundt, er det for alvor et problem.

Derfor er det da også prisværdigt, at beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) nu inddrager både borgere, virksomheder og organisationer i arbejdet med at forenkle regeljunglen. For den skal være mere gennemskuelig. Men omvendt skal vi heller ikke derhen, hvor arbejdsmiljøet kommer i fare, bare fordi der skal regelforenkles.

Regler og vejledninger på området kan ikke undgås, men ministeren bør i høj grad involvere organisationer og virksomhederne i arbejdet. For det er virksomhederne, som dagligt sidder med ansvaret og skal manøvrere rundt i reglerne. En klar og tydelig lovgivning på området er ønskelig og kan forhåbentlig bidrage til et bedre arbejdsmiljø.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156