23948sdkhjf

Officielt: Fermacell er en del af James Hardie Group

I efteråret kunne den amerikanske producent af fibercement, James Hardie, annoncere et bemærkelsesværdigt opkøb af fibergipsproducenten Fermacell fra den tyske Xella-koncern.

Nu er overtagelsen faldet på plads, og Fermacell er officielt blevet en del af James Hardie Group med virkning fra den 5. april 2018.

- Vi har set meget frem til at blive del af James Hardie, for det giver os muligheder og åbner helt nye markeder op for os inden for facadeområdet, siger Niels Jørgen Pallesen, der er markedsdirektør for Fermacell i Nordeuropa.

Springbræt til vækst i Europa
Fermacell er Europas største producent af fibergipsplader,
mens James Hardie er en stor global spiller inden for fremstilling af fibercementprodukter med produkter som Hardie Plank, Hardie Panel og Hardie Backerboard.

Koncernen henter primært sin omsætning på markeder i Nordamerika og Australasien, og opkøbet af Fermacell er udset som en vigtig brik i ambitionen om at opbygge en stor forretning i Europa.

Nyt fælleslager ved Kolding
Ifølge
Niels Jørgen Pallesen medfører opkøbet i første omgang ingen ændringer for hverken kunder, samarbejdspartnere eller produkter – bortset fra at Fermacell og James Hardie den 1. maj indvier et nyt fælleslager i Vamdrup ved Kolding.

Fremover består brand-porteføljen således af James Hardie og Fermacell samt Aestuver, som er Fermacells brandbeskyttelsesplader. De enkelte brands vil fortsætte som hidtil med deres respektive produktgrupper.

Det har tidligere været fremme, at James Hardie betaler 473 mio. EUR til Xella for købet af Fermacell.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141