23948sdkhjf

Brodæk skal stoppe trafikkaos i Aarhus

Et to meter bredt brodæk skal øge fremkommeligheden og sikkerheden på Hallssti

Kombinationen af fodgængere, cyklister og parkerede cykler gør Hallssti i Aarhus til et kaotisk og til tider sikkerhedsmæssigt udfordret trafikalt knude-punkt mellem M.P. Bruuns Gade og Frederiks Allé.

Den situation skal et brodæk på skråningen ned til det nærliggende banelegeme ændre på. Brodækket gør stien to meter bredere og fordobler dermed pladsen til cyklister.

- Tusindvis af aarhusianere færdes dagligt på Hallssti, og vi skal selvfølgelig sikre, at de kommer sikkert frem. Særligt fodgængere bliver i dag presset af de mange cyklister på strækningen. Med denne udvidelse får de deres eget dedikerede spor tilbage, fordi cyklisterne bliver fordelt på to spor i stedet for ét, siger Bünyamin Simsek (V), rådmand for teknik og miljø i Aarhus Kommune, i en pressemeddelelse.

Monteret direkte på skråning
Selve konstruktionen er ifølge Aarhus Kommune ganske unik, idet brodækket bliver bygget hos en stålentreprenør i Grenå og efterfølgende monteret direkte på skrånin-gen. Derfor bliver en del af del af det indledende arbejde at fjerne buskads fra området.

Efterfølgende starter arbejdet med at sætte broen op. I den periode vil delstrækninger på skift blive lukket for gennemkørsel.

Teknik og Miljø planlægger desuden at anlægge et større cykelparkeringshus ved Brunns Galleri, og forventningen er, at det arbejde begynder i løbet af 2019.

Indtil da bliver der arbejdet på at finde en midlertidig løsning til de mange parkerede cykler på Hallssti.

Løsningen vil senest være på plads, når udvidelsen af stien er færdig i juli.

brahe

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.266