23948sdkhjf

Ny dansk konference vil have mere træ i byggeriet

Ambitionsniveauet er højt, når konferencen Build in Wood den 30. og 31. maj afholdes for første gang.

Med markante profiler fra ind- og udland som oplægsholdere vil konferencen sætte fokus på muligheder og udfordringer ved at anvende træ i byggeriet.

Deltagerne kan blandt andet se frem til navne som Øystein Elgsaas, partner i Voll Arkitekter, der har tegnet verdens højeste træbyggeri, Mjøstårnet i Norge, og Kirsten Haggart fra Waugh Thistleton Architects i England, som vil fortælle om Dalston Lane-projektet i London, der er opført i CLT-elementer.

Stor interesse
Konferencen arrangeres af Insight Events, som over en årrække har gjort Building Green til et mødested for bæredygtigt byggeri. Ambitionen med Build in Wood er på tilsvarende vis at skabe et mødested for vidensdeling om træbyggeri i Danmark.

- Vi har igennem vores research på Building Green set et større og større fokus på træ. På grund af den store interesse har vi derfor besluttet at lave en helt ny event med fokus på træ i byggeriet. Programmet er dannet med afsæt i rigtig mange samtaler med målgruppen, som er arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer – og naturligvis alle andre med interesse for træ i byggeriet, forklarer salgs- og marketingchef Sarah Elhauge.

Med på sidelinjen er en række af videnspartnere med rødder i byggebranchen eller træindustrien. Heriblandt Træinformation, hvor direktør Mikael Koch glæder sig over en spirende interesse for anvendelse af træ i byggeriet:

- Det er rart, at flere aktører nu tager emnet op, så de gode argumenter og erfaringer om brugen af træ i byggeriet nu bliver kendt af en bredere kreds, siger han.

Branchen har brug for viden og inspiration
Build in Wood samarbejder også med producenter som Saga Wood, Rothoblaas og Taasinge Elementer, der vil være en del af et mindre udstillingsområde, der etableres i tilknytning til konferencen.

Taasinge Elementers administrerende direktør, Martin Tholstrup, er også selv på plakaten – som oplægsholder på det af programmets fire fagspor, der handler om byggeprincipper.

- Træ er i dén grad kommet i fokus, og vi ser stor vækst i markedet og en stigende interesse. Det er vigtigt, at branchen får mere viden om, hvor og hvordan træ bedst anvendes, da det ikke nødvendigvis handler om rene træbyggerier, men også om hybridbyggerier. Det essentielle er, at vi skaber et forum for vidensdeling om byggeri i træ, da branchen indtil nu har manglet et sted, hvor de kan hente inspiration til bedste praksis på området, siger Martin Tholstrup.

Partner Søren Nielsen fra tegnestuen Vandkunsten er også blandt oplægsholderne. Han peger på, at den høje byggeaktivitet giver lange leveringstider på traditionelle byggematerialer og gør det nødvendigt at kigge på alternativer.

- Udover tilgængelighed har træ en række fordele i forhold til klimabelastning, som kan give ekstra incitament. Dette gælder blandt andet gode livscyklusegenskaber samt et godt indeklima. Første skridt er derfor, at vi i Danmark gør en indsats for at udvide det byggetekniske repertoire, siger arkitekten.

Build in Wood afholdes i Docken i Københavns Nordhavn. Læs mere på Building Greens hjemmeside: http://buildinggreen.eu/buildinwood/program/

Se mere om messen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141