23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Succes kræver også handling

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad

De positive nyheder ser ud til at gå bygge- og anlægsbranchens vej her, hvor foråret og branchens højsæson for alvor snart sætter ind.

DI Byg har offentliggjort en analyse, der viser, at investeringerne inden for bygge og anlæg kommer over 200 mia. kroner for første gang siden finanskrisen. For bygge- og anlægsbranchen vidner det om, at de gode tider måske er ved at vende tilbage. Men for dansk erhvervsliv er det også et tegn på, at investeringerne igen er i højsædet.

Det er særligt boligbyggeriet, som skal trække branchen frem i en tid, hvor ikke mindst de statslige anlægsinvesteringer lader vente på sig.

Men i en tid, hvor branchen får mere travlt, lurer faren også for, at virksomhederne bliver hæmmet af, at de ikke kan få kvalificeret arbejdskraft. Det betyder, at virksomhederne må sige nej til ordrer, og dermed koster det i sidste ende på deres bundlinje. Det er direkte gift for branchen i en tid, hvor mange virksomheder har brug for at polstre sig økonomisk oven på finanskrisen.

Så selv om det er en succes, at investeringsniveauet nærmer sig tiden før finanskrisen, kræver det også handling i forhold til at håndtere bemandingssituationen. Kampen om den udenlandske arbejdskraft bliver stadig hårdere, og derfor kræver det handling både i virksomhederne i form af eksempelvis oprettelse af flere praktikpladser. Men også politisk hvor langt flere skal fra offentlig forsørgelse og i arbejde, samtidig med at der ikke skal sættes flere hindringer op for at ansætte udenlandsk arbejdskraft.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109