23948sdkhjf

Svævende byhuse skyder op på Frederiksberg

Holdet bag The Silo, Papirøen og Nørreport Station tager hul på nyt spændende projekt med madhus og boliger.

På Frederiksberg Allé 41 – ovenpå Frederiksberg Allés kommende metrostation – opføres nu et madkulturhus i to etager samt 30 boliger.

Bag projektet står et bygherrekonsortium bestående af Unionkul Udvikling og NRE Denmark. Byggeriet er tegnet af Cobe med Arne Elkjær som rådgivende ingeniør, og NRE Denmark er totalentreprenør.

Det er et sammentømret hold med erfaring fra markante københavnske projekter som The Silo i Nordhavn, Papirøen og Nørreport Station

- Vi ser frem til at opføre byggeriet, som vil udfylde en plads, der længe har stået tom på Frederiksberg Allé. Det er en af hovedstadens smukkeste gader, og en placering med denne adresse forpligter, siger Jacob Eiskjær Olesen, der er administrerende direktør i NRE Denmark.

Madhus for alle
Madkulturhuset vil efter planen bestå af 12-15 minikøkkener og madboder af høj kulinarisk standard, målrettet både beboere, naboer, forbipasserende og metropassager.

En indskudt mezzaninetage får fleksibelt indrettede lokaler, hvor besøgende kan spise under roligere forhold eller deltage i aktiviteter med fokus på madkultur – for eksempel foredrag, events og undervisning – og også afholde private arrangementer.

Hilsen til alléens hjørnetårne
Oven på madhuset etableres et stort udkragende dæk, der danner fundament for 13 ’svævende’ byhuse i to og tre etager, 16 mindre lejligheder samt en enkelt penthouselejlighed.

Hjørnehuset udformes som et slankt tårn – en nutidig hilsen til alléens mange gamle hjørnetårne.

Boligerne får både et fællesområde i første sals højde i form af en indre grøn gårdhave og egne altaner, terrasser eller taghaver. Desuden plantes der buske og mindre træer på tagene.

Byggeriets facader udformes i forskellige murstensforbandter med inspiration fra den klassiske byggestil på Frederiksberg Allé.

Holdet bag projektet vandt i 2016 en bygherrekonkurrence om Frederiksberg Allé 41. Frederiksberg Kommune har siden vedtaget en ny lokalplan for området, og grunden er netop blevet overdraget til bygherrekonsortiet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219