23948sdkhjf

Vestegnens nye by tager for alvor form

Efter en kort vinterpause begynder beplantningen af det såkaldte Loop i den nye by Nærheden ved Roskilde

Trods kulden, der ikke rigtig gider slippe, tager anlægsgartnerne på den nye bydel Nærheden, ved Hedehusene nær Roskilde, efter en kort vinterpause fat på beplantning af det såkaldte Loop. Det er et grønt parkstrøg, der skal forbinde det eksisterende Hedehusene med Nærheden.

Det ambitiøse nybyggerprojekt er dermed i fuld gang igen - med anlæg af veje, byrum og boligbyggeri, og aktiviteterne vil fortsætte de næste år, hvor der skal bygges flere boliger, ny skole og en bro over banen.

8.000 nye beboere
Som noget nyt vil bydelen - der skal rumme 3.000 boliger og 8.000 nye beboere - kombinere forstadens grønne kvaliteter og tryghed med byens tætte bebyggelse og levende byliv.

Loopet åbner for alvor i disse uger og løber fra tunnelen ved Hedehusene Station hele vejen gennem Nærheden, og rammer banen via en underføring.

Nu mere for fagfolk

Ejendomsselskabet Realdania By & Byg har gennem de sidste 15 år restaureret 50 historiske huse i Danmark - og enkelte i Grønland.

Desuden har selskabet udviklet 15 projekter med eksperimenterende byggeri og fem store projekter inden for by- og arealudvikling, blandt andet Nærheden ved Hedehusene, Naturbydelen Ringkøbing K og Kanalbyen ved Lillebælt, FredericiaC.

Igennem Realdania By & Byg Klubbens erhvervsarrangementer er det nu muligt for fagfolk i det byggede miljø at komme tæt på disse restaureringer og byggerier over hele landet.
Torsdag 22. marts gælder det et arrangement om den kommende Oluf Bagers Plads i Odense.

Den nye by i Høje Taastrup Kommune er dermed hastigt ved at blive en tæt bebyggelse, hvor rækkehuse, byvillaer og lejligheder er placeret så der bliver skabt intime byrum mellem boligerne.

Allerede meget aktivitet
Bydelen bliver allerede besøgt af mange som bruger et nærliggende sportscenter, og derfor besluttede bestyrelsen sidste år at fremrykke anlægget af det samlede Loop, så springgymnaster og andre kan komme sikkert til og fra på cykel og gåben.

Dette forår flytter de første beboere ind i bebyggelsen Solrækkerne og lidt senere på året også de første beboere i den såkaldte Green Garden.

- Loopet er et vigtigt byrum, der binder ny og eksisterende by sammen, og derfor er vi glade for, at vi kan åbne Loopet allerede nu. Når de første beboere flytter ind, er den vigtige forbindelse til stationen, Hovedgaden og de nye byfunktioner på plads, og det, tror vi, betyder rigtig meget for de nye beboere, siger projektdirektør Ole Møller.

Vil bo nær naturen
Han bliver suppleret af udviklingschef Anne Mette Rahbæk hos Realdania By & Byg, som er overbevist om, at den menneskelige skala for alvor igen har holdt sig indtog i nybyggeri og udvikling af nye kvarterer:

- Gode byer har gode mødesteder, og boligerne er opført i en menneskelig skala med landskabet integreret. Og hvis jeg skal nævne et fælles ønske for mange danskere er det, at mange af os vil bo naturnært. Det er oplagt at tænke ind i de nye byudviklingsområder som Nærheden, Naturbydelen Ringkøbing K og FredericiaC, for blot at nævne nogle af de mest aktuelle, og det er især oplagt at indtænke når man skal klimasikre historiske bydele i Danmarks købstæder, siger hun til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Loopet har i sin nuværende form en asfaltbelagt cykelsti, gangsti i grus, belysning og nyplantede træer.

Senere kommer klinker på gangstien, mange flere planter og forskelligt inventar. Loopet fungerer også som regnvandsopsamling, og derfor er der bassiner, hvor der til dagligt vil stå lidt vand i, men som ved skybrud kan forsinke store mængder regnvand.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.189