23948sdkhjf

Avis: Femern risikerer ekstra milliardregning

Danmarkshistoriens største anlægsprojektet risikerer at blive meget dyrere end først planlagt. Det skriver Jyllands-Posten med henvisning til fortrolige bestyrelsesreferater, som avisen er kommet i besiddelse af.

Heraf fremgår det, at Femerns to år gamle kontrakter med de entreprenørkonsortier, som skal anlægge sænketunnellen, er betinget af, at den tyske byggetilladelse er på plads inden udgangen af 2019.

Problemet er bare, at den tyske byggetilladelse først forventes at være på plads i 2020. Og det kan koste Femern op mod en 1 mia. kroner, skriver Jyllands-Posten, med en tilføjelse om, at den samlede regning afhænger af, hvor dyr ventetiden har været for entreprenørerne.

En anden risiko er, at entreprenørerne helt vælger at droppe projekter.

- Hvis byggemarkedet har oplevet så store prisstigninger, at de gamle priser ikke længere er attraktive, så er der en risiko for, at entreprenørerne ikke vil forlænge – eller kræve en kompensation, der er langt højere end sidste gang, siger Per Nikolaj Bukh, professor i økonomistyring på Aalborg Universitet, til avisen.

Og et helt tredje problem er, at en forsinkelse også sår tvivl om EU’s støttebevilling på 4,4 mia. kroner. I hvert fald har transportkommissær, Violeta Bulc, ifølge avisen, sat spørgsmålstegn ved, om der er penge nok i EU-kassen.

Læs originalartiklen her:
Femern-forbindelsen styrer mod ekstraregninger i milliardklassen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11