23948sdkhjf

A. Enggaard etablerer ny afdeling

Afdelingen får ansvar for at skabe liv og sammenhæng i entreprenørens igangværende og fremtidige byudviklingsprojekter

A. Enggaard har besluttet at oprette en ny afdeling.

Det sker, da entreprenøren i stigende grad beskæftiger sig med udvikling af hele bydele.

De store bydelsprojekter stiller større krav til byudvikling mellem bygningerne og ikke kun i dem, og den nye afdeling får netop ansvar for at koordinere, udvikle og iværksætte bylivstiltag i forhold til både nuværende og kommende byudviklingsprojekter.

- Vi har arbejdet med det her gennem længere tid - også før den nye afdeling, men nu bliver det hele sat mere i system. Vi sætter mere fokus på det og sætter ressourcer af, fortæller Anton Hessellund, projektudviklingschef hos A. Enggaard, til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Han fremhæver, at det er de mange projekter, virksomheden er involveret i, som skaber behovet, og at A. Enggaard anser det som vigtigt at tage ansvar for, at et byområde bliver en succes.

Han understreger, at det er vigtigt at tænke i helheder - og at det netop er blevet en naturlig del af den måde, de arbejder på.

Men samtidigt er det forskelligt hvilken type byliv, der fokuseres på, afhængigt af det enkelte projekt, supplerer han.

Byliv på to niveauer
Den nye afdeling består indtil videre af de to nyansatte bylivskoordinatorer Camilla Juul Sørensen og Hanne Kræn.

Camilla Juul Sørensen blev i 2017 uddannet civilingeniør inden for Urban Planning og Management, mens Hanne Kræn har været ansat hos Danske Bank de seneste 37 år og sideløbende har drevet egen virksomhed inden for eventkoordinering de seneste 12 år.

- Vi tænker byudvikling og byliv på to niveauer - midlertidige og blivende tiltag og aktiviteter. Det tager år at opføre en helt ny bydel, og de midlertidige aktiviteter er derfor mindst lige så vigtige som de langsigtede. De mennesker, der flytter ind først, skal også føle, at der sker noget for dem, selvom bydelen ikke er færdiggjort. Det samme gælder i forbindelse med forandringsprojekter, fortæller Hanne Kræn i en pressemeddelelse.

Skabe noget særligt
Netop nu arbejder Camilla Juul Sørensen og Hanne Kræn blandt andet med Østre Havn i Aalborg samt omdannelsen af den gamle Tulipfabrik i Brabrand.

Den nye afdeling bliver desuden dybt involveret i de kommende store projekter som eksempelvis Skejby i Aarhus, Stigsborg Brygge og Spritten i Aalborg, hvor A. Enggaard har allieret sig med developer Martin Nielsen for at gøre bydelen til sin helt egen.

Netop partnerskaber anser virksomheden som en god mulighed for at skabe noget helt særligt i forbindelse med deres byudviklingsprojekter.

Anton Hessellund fremhæver desuden, at virksomheden ikke har en plan klar for, hvor stor den nye afdeling på sigt skal blive.

- For nuværende er det de to, der er brug for i forhold til de projekter, vi har, siger han.

Læs også: Stadsarkitekt hilser tiltag velkommen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125