23948sdkhjf

Ejendomsudvikler er på vej med ny bydel

Svanen Gruppen opfører frem mod 2027 Selsmosekvarteret i Taastrup

En ny bydel er på vej i Taastrup.

Frem mod 2027 opfører Svanen Gruppen 275 boliger, fælleshus og liberalt erhverv i et 46.000 kvm stort område beliggende mellem Taastrupgaard og Taastrup Station. 

Der bliver tale om Selsmosekvarteret, som udvikles sammen med Boligforeningen AKB og Høje-Taastrup Kommune. 

- Af erfaring ved vi, at det er afgørende at udvikle området i samråd med de lokale interessenter, hvis vi vil skabe et nyt kulturkvarter og en attraktiv bydel, der tiltrækker ressourcestærke familier, siger Michael Brixhuus fra Svanen Gruppen i en pressemeddelelse. 

Her lyder det, at der er fokus på diversitet i både boligtyper, boformer og lejlighedsstørrelser for at tiltrække både studerende, unge, ældre, enlige og børnefamilier.

Området kommer til at bestå af 79 rækkehuse,196 lejligheder, seks erhvervslejemål og et fælleshus, der støder op til områdets kulturtorv. 

Bebyggelsesgrad bliver på 66 pct., og der etableres grønne områder i form af både grønne kiler, parkområder, gårdfællesskaber og en natursti med vandløb, "der sikrer samhørighed mellem Taastrupgaard, Selsmosekvarteret og Selsmosen". Derudover kommer netop et belagt kulturstrøg.

- Vi har fokus på at binde tre meget forskellige områder sammen og skabe et fællesskab på tværs af Taastrupgaards nuværende beboere og Selsmosekvarterets kommende beboere, oplyser Morten Brixhuus fra Svanen Gruppen.

Der er indgået aftale med Core bolig X og XI, som i samarbejde med Svanen Gruppen skal sikre, at der sker salg og udlejning af en del af de kommende boliger. Parterne har også kørt parløb på udviklingen af de første private boliger i Gellerup i Aahus samt nogle af de første private boliger på Musicon i Roskilde. 

Brødrene Michael og Morten Brixhuus ejer Svanen Gruppen sammen med deres far Ingemann Brixhuus. 

Se nøgletal for:
Læs mere om: BYUDVIKLING
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.844