23948sdkhjf

Scandi Byg får grønt lys i Høje Taastrup

De første 96 af i alt 330 almene boliger skal stå færdige allerede i december måned

Et ubebygget areal syd for Skjeberg Allé tæt ved City2 i Høje-Taastrup uden for København omdannes nu til boligområde.

MT Højgaard står bag udviklingen af området, som kommer til at bestå af i alt 330 boliger. I sidste uge kom byggetilladelsen til 1. etape, der opføres som almene boliger med AKB Taastrup/KAB som bygherre.

Spaden stikkes i jorden fredag i denne uge, og det bliver MT Højgaard-ejede Scandi Byg, der skal udføre totalentreprisen i samarbejde med ONV arkitekter og Jaja architects.

Opgaven har en værdi af 130 mio. kroner for Scandi Byg og er tildelt på baggrund af en rammeaftale, som Scandi Byg vandt tilbage i 2013.

- Hver ny opgave er altid unik - og vilkår, omgivelser og arkitektur er aldrig helt de samme. Derfor glæder vi os både over den konkrete opgave med Egeskovvænge - og over, at Scandi Bygs bidrag til det banebrydende AlmenBolig+-koncept, her i regi af rammeaftale 4, endnu en gang får lov at bevise sit værd som fremtidens byggeri, siger Scandi Bygs adm. direktør, Thomas Raunsbæk, i en pressemeddelelse.

River boliger ned
De 96 boliger sammensættes af moduler, som fremstilles på Scandi Bygs fabrik i nordjyske Løgstør, og det forventes, at beboerne i AKB Taastrups nye Egeskovvænge-afdeling kan flytte ind i december i år.

De 96 nye almene boliger erstatter et tilsvarende antal boliger, som KAB nedriver i det nærliggende Taastrupgaard. Senere følger yderligere cirka 230 nye boliger i Skjeberg Allé-området, der kommer til at fremstå som et socialt balanceret boligkvarter med en blanding af ejer- og lejeboliger.

- Udover det væsentlige i at skabe nybyggeri med mest mulig kvalitet for pengene i den rette kontekst har den største opgave bestået i at få beboerne i Taastrupgaard til at godkende nedrivningen dér. Det er sket, fordi vi har kunnet love dem både et fornyet og forbedret Taastrupgaard og en fantastisk ny bebyggelse på Skjeberg Allé - i gode sociale og grønnere rammer. Det har de gjort i erkendelse af, at det er den bedste vej til at opnå, at Taastrupgaard-bebyggelsen bliver et tryggere sted at bo. Skjeberg Allé og dens fremtidige blanding af almene og ejerboliger bliver derfor forhåbentligt et mønstereksempel, som man sagtens kan tænke sig gentaget i forbindelse med omdannelse af socialt udsatte bebyggelser andre steder, siger byggedirektør Rolf Andersson fra KAB.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125