23948sdkhjf

Fem entreprenører i spil til Snøhetta-projekt

Slots- og Kulturstyrelsen indsnævrer feltet i konkurrencen om en trecifret millionudvidelse af kunstmuseet Ordrupgaard. Første spadestik tages i maj.

I et felt af syv ansøgere har Slots- og Kulturstyrelsen netop offentliggjort navnene på de fem entreprenører, som er prækvalificeret til at afgive tilbud på opførelse af projektet ”Himmelhaven” på Ordrupgaard i Charlottenlund.

Således vil enten C.C. Contractor, Elindco Byggefirma, konsortiet Juul & Nielsen / Barslund, NCC eller Züblin blive tildelt kontrakten, når Styrelsen efter planen vælger sin hovedentreprenør i slutningen af marts 2018.

De prækvalificerede

C.C. Contractor A/S
Elindco Byggefirma A/S
Juul & Nielsen A/S og Barslund A/S
NCC A/S
Züblin A/S

Den vindende entreprenør kommer bogstaveligt talt til at gå under jorden. ”Himmelhaven", som projektet fra norske Snøhetta er døbt, består hovedsageligt af en underjordisk tilføjelse til de eksisterende museumsbygninger. 

Bygningen kommer derfor blot til at rage cirka halvanden meter op over jorden og vil på den måde fungere som en slags flad skulptur ved Ordrupgaards indgang.

Første spadestik til ”Himmelhaven” forventes at ske i midten af maj 2018, og museet vil være lukket i byggeperioden. Det forventes, at den nye, underjordiske tilbygning på kunstmuseet kan byde publikum velkommen i de nye udstillingslokaler ved udgangen af 2019. 

Projektet er fuldt fondsfinansieret med 102,7 mio. kroner i støtte fra: A.P. Møller-fonden, Augustinus Fonden, Realdania, Det Obelske Familiefond og Knud Højgaards Fond.

Himmelhaven – Snøhettas første projekt i Danmark

I 2012 udskrev Ordrupgaard en projektkonkurrence om en tilbygning til den kostbare, franske kunstsamling. En samling, der blandt andet rummer malerier af mestre som Claude Monet, Edgar Degas og Pierre-Auguste Renoir.

Målet var at give kunsten optimale betingelser, så værkerne kunne bevares for eftertiden og komme op fra magasinet til fremvisning og glæde for publikum her og nu.

Konkurrencen blev vundet af norske Snøhetta med projektet Himmelhaven. Navnet refererer til de franske impressionisters forkærlighed for friluftsmaleri og ambition om at indfange lyset på lærredet.

Den 1.600 kvadratmeter store og delvist underjordiske udvidelse af museet bliver placeret på nordsiden af det eksisterende bygningskompleks, under den nuværende grusplads, og møder således publikum ved ankomsten til museet.

Ordrupgaard blev senest udvidet i 2005 med en bygning tegnet af britiske Zaha Hadid.

(Kilde: Ordrupgaard)

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109