23948sdkhjf

Giganterne vokser i europæisk rådgiverbranche

Den positive markedsudvikling, der i øjeblikket sker i Danmark, er en del af en generel vækstbølge blandt rådgivende ingeniørvirksomheder i Europa.

Det konkluderer Svensk Teknik och Design (STD) i sin seneste Sector Review for udviklingen i den europæiske rådgivende ingeniør- og arkitektbranche.

Ifølge STD har de 300 største arkitekt- og ingeniørvirksomheder i gennemsnit øget overskudsgraden fra 4,3 % i 2015 til 5,3 % i 2016.

Rapporten fremhæver endvidere, at der ses en generel bevægelse mod konsolidering. Det nye er, at det særligt er de globale og nordamerikanske virksomheder, der vokser. De nordiske virksomheder følger fortsat med, men det er ikke længere de nordiske rådgivere, der sætter tempoet. Det gør navnlig virksomheder som Aecom, Jacobs Engineering, WSP og SNC-Lavalin

- Den bølge af opkøb, fusioner og stærk organisk vækst, vi har været vidne til blandt de danske rådgivende ingeniørvirksomheder i de seneste år, er i 2016 og 2017 blevet overmatchet af særligt de globale nordamerikanske virksomheders satsning på Europa. Dermed er det ikke længere kun de danske og nordiske virksomheder, der sætter tempoet for virksomhedernes vækst i Europa. 2018 bliver derfor et virkelig spændende år for branchen, siger administrerende direktør Henrik Garver fra Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI) i en pressemeddelelse.

STD’s analyse er baseret på europæiske rådgivende ingeniør- og arkitektvirksomheders 2016-regnskaber.

Find hele rapporten via dette link

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109