23948sdkhjf

Stort hotel på vej i Københavns Nordhavn

Arkitekterne fra Arkitema står bag Comwells første hotel i hovedstaden. KPC bliver totalentreprenør.

Da Comwell Hotels i 2014 åbnede hoteller i Aarhus og Aalborg, var det som led i en strategi om at rykke ind i de store byer.

Nu tager hotelkæden strategien et skridt videre med investeringen i et nyt, stort hotel, som efter planen skal åbne i 2020 – på Trælastholmen i Københavns Nordhavn.

Arkitema har tegnet hotellet, som opføres i totalentreprise af KPC med AP Pension og finske Keva som investorer. Den samlede investering vil overstige en halv milliard kroner.

- Vores hotel bliver det første i Nordhavn-området, og det kommer til at ligge centralt med vand til tre sider. Nordhavnen er i øjeblikket ved at udvikle sig til en meget attraktiv bydel, og med en metrostation lige til hoteldøren samt kun 800 meter til den nye krydstogtsterminal, har jeg store forventninger til vores hotel i hovedstaden, som både vil kunne tiltrække forretningsgæster og turister, siger koncernchef Peter Schelde fra Comwell i en pressemeddelelse.

Inspireret af havnens pakhuse
Hotellet får et samlet areal på 25.145 kvadratmeter og kommer til at rumme 493 værelser samt 18 konference- og møderum. Under bygningen etableres en p-kælder med plads til 90-100 biler.

Arkitekterne har i designet ladet sig inspirere af havnens historiske pakhuse med de karakteristiske og enkle vinduessætninger og skodder. Facaden i hotellets vindueshuller befæstes med kobberfarvede metalplader for at skabe interaktion mellem lyset og spejlinger fra kanalen foran hotellet.

Indvendigt er bygningen disponeret som et ottetal med to grønne atrier i midten. Alle hotellets offentlige funktioner er beliggende i stueplan, hvor restaurant og bar har udsigt og adgang til kanalen foran hotellet.

Kompakt bykvarter
Med sin beliggenhed på Trælastholmen bliver det nye hotel en del af et kompakt bykvarter på godt 70.000 kvadratmeter bestående af relativt små byggefelter med boliger, butikker og kontorer i fire til seks etager.

Langs de eksisterende kajkanter etableres promenader med adgang til vandet via brygger, trapper og ramper. Bykvarteret får metrostation ved Orientkaj, der anlægges vejbroer, cykel- og gangbroer og byrum med mulighed for aktivitet og ophold.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.171