23948sdkhjf

Stilladsarbejder er kommet til skade i Roskilde

En 52-årig mand faldt tirsdag 3,5 meter ned i forbindelse med stilladsarbejde. Arbejdstilsynet har givet tre strakspåbud til Jerslev Stilladsservice

Tirsdag blev en dag med flere ulykker i byggeriet.

Som Licitationen - Byggeriets Dagblad de seneste dage har beskrevet kom en 54-årig mand fra Vordingborg alvorligt til skade, da den langarmede gravemaskine, han var fører af, endte i voldgraven ved Vallø Slot Syd for Køge.

Manden blev i ulykken klemt under maskinen, og for at få ham fri måtte læge og redningspersonale amputere hans ene arm.

I Roskilde skete der nogenlunde samtidigt en arbejdsulykke på Rådhusbuen på Roskilde Rådhus.

Her faldt en 52-årig mand fra Kalundborg 3,5 meter ned i forbindelse med noget stilladsarbejde, beskriver Midt & Vestsjællands Politi i sin døgnrapport.

Over for Licitationen - Byggeriets Dagblad uddyber Arbejdstilsynet, at to stilladsarbejdere fra Jerslev Stilladsservice var i gang med tage et stillads ned fra Rådhusbuen på Roskilde Rådhus, da bundmanden hørte, at hans kollega, der arbejdede oppe på stilladset, faldt ned og efterfølgende klagede over smerter.

Under faldet ramte han den u-skinne, der er imellem dækkene, og på grund af tyverisikring i form af store træplader var det først ikke muligt at komme op til manden, før en tømrer fik skåret tyverisikringen i stykker.

Med en stige kom de op til ham, hvor der blev ydet førstehjælp, indtil redningspersonale ankom.

Kollegaen har oplyst til Arbejdstilsynet, at den 52-årige havde en sele på, men at selen ikke var fastgjort, oplyser Brian Brink Larsen, tilsynschef i Tilsynscenter Øst under Arbejdstilsynet i et mailsvar.

Tre strakspåbud er givet
Her supplerer han, at Arbejdstilsynet har givet tre reaktioner på ulykken: - Der er givet strakspåbud. Et om at sikre, at nedtagning af stillads foregår sikkert og forsvarligt og uden fare for personnedstyrtning. Et andet strakspåbud for manglende psykisk førstehjælp og et tredje for at sikre, at der i planlægningen af arbejdet er en nødredningsplan, når det er planlagt, at der skal anvendes faldsikringsudstyr i arbejdet, lyder det.

Hos Jerslev Stilladsservice bekræfter man ulykken over for Licitationen - Byggeriets Dagblad, men da man ikke er færdige med at undersøge den, ønsker virksomheden ikke at udtale sig nærmere, fortæller Dennis Jedig Busk, daglig leder i virksomheden.

Læs også: Firma får strakspåbud efter alvorlig ulykke

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093