23948sdkhjf

Byggeprojekt kræver alsidig maskinkraft

Svebølle Entreprenør & Maskinudlejning udlejer rå maskinkraft til NCC, der bygger stort forskningscenter for Novozymes

Der er mange måder at udleje maskiner på. Hos Svebølle Entreprenør & Maskinudlejning kan man leje maskiner, men man kan også leje dem med maskinfører til at udføre et konkret stykke arbejde. NCC står for opførelsen af enzymproducenten Novozymes’ nye forsknings- og udviklingscenter, og her har man entreret sig med firmaet for at få løst en lang række forskellige opgaver i forbindelse med byggeriet. Det fortæller firmaet i en pressemeddelelse.

- Det er et imponerende projekt, NCC er i gang med. Det er vi glade for at være en del af, fortæller maskinfører hos Svebølle Entreprenør og Maskinudlejning, Thomas Bach, som med sin nye Hitachi ZW220-6 læsser klarer mange forskellige opgaver ved byggeriet af det kommende Novozymes Innovation Campus i Lyngby.

Her har enzymproducenten købt en 140.000 kvadratmeter stor grund på Dyrehavegårds Jorder, hvor det nye Novozymes Innovation Campus kommer til at danne ramme om forskningslaboratorier, et læringscenter for skoler og studerende, samt café og teater.

Der er store forventninger til projektet, som forventes at skabe op mod 2.000 nye arbejdspladser i Lyngby-Taarbæk Kommune. Selve byggeriet bliver tæt og lavt, så det passer ind i det grønne område. Det har i første fase en planlagt størrelse på 30.000 m2 med plads til 800 medarbejdere inden for forskning og udvikling samt andre forretningsområder.

Mange forskellige opgaver
Thomas Bach bliver i praksis udlejet til NCC sammen med maskinen, som han nu har kørt i godt 400 timer:

Hitachi ZW220-6 i tal
  • Motorydelse: 149 kW / 200 HK (ISO14396)
  • Arbejdsvægt: 17.950 - 18.360 kg
  • Skovl, ISO topmål: 2,4 - 3,3 m³

- Den nye Hitachi er en 21 tons læsser, som er nem at køre, meget enkel og brugervenlig. Den skal primært bruges til at lægge sand omkring bygninger, og her er den en rigtig god all-round maskine, også størrelsesmæssigt, hvor den hverken er for stor eller for lille.

- Der er mange forskellige opgaver at tage fat på i det her byggeri. Jeg læsser blandt andet dumpere. Så skal materialer fra en fjernet vej køres op i en stak. Der skal lige flyttes nogle jernplader, laves plads til en bæltekran, og så videre. Så en god og alsidig ’byggepladsged’, der klarer tingene hurtigt og effektivt.

- Maskinen har også været på udlejning, hvor den har læsset lastbiler. Det har den en fornuftig størrelse til med sin 3,5 kubikmeter skovl, som løftmæssigt godt kunne være en halv kubikmeter større, for det har den kræfterne til.

Fornuftig brændstoføkonomi
- Jeg har kørt læsseren i godt halvanden måned, og har bedt H.P. Entreprenørmaskiner A/S lave nogle ændringer. For eksempel så jeg ved tryk på 1 knap kan få maskinen til at udføre 3 funktioner, siger Thomas Bach.

- Brændstoføkonomien ser indtil videre positiv ud. Forbruget kan variere meget, men det virker fornuftigt, og AdBlue systemet fungerer bare.

- Udsynet fra førerpladsen er godt. Du kan se bagenden hele tiden, og der er bakkamera på. Støjniveauet er rimeligt lavt, og det er rart - også for dem, der går ude på pladsen.
Sigh

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11