23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Endnu et livtag med det sorte arbejde

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad

Så bliver der igen gjort et forsøg på at tage et opgør med sort arbejde. Et enigt Folketing nåede i sidste uge frem til en aftale om at styrke indsatsen mod det sorte arbejde.

Der bliver blandt andet lavet initiativer, som fremmer, at virksomhedernes køb og salg i stigende grad sker digitalt. De digitale data gør det nemlig meget nemmere for Skat at kontrollere virksomhederne. Derudover bliver der skærpede sanktioner over for virksomheder, som gentagne gange har fejl og mangler i indberetningen af A-skat.

Det er helt fint, at Folketingets partier effektivt sætter ind mod de virksomheder, som bevidst snyder i skat og udfører det sorte arbejde. Her skal der generelt ikke vises nogen nåde, og hammeren skal falde hårdt, når det opdages. For sort arbejde udhuler det velfærdssamfund, der er opbygget gennem mange år.

Men grunden til at der stadig er sort arbejde er jo, at virksomhederne kan finde aftagere til det. Det er jo ret banalt. Derfor bør der også slås endnu hårdere ned på køberne af sort arbejde. For uden dem, var der intet sort arbejde.

Folketinget har i den forbindelse nedsat grænsen for købers hæftelse for sælgers manglende skatte- og momsbetaling fra 10.000 til 8.000 kroner. Set i et håndværksperspektiv batter det dog intet, når man måske kan købe sort arbejde for 4.000-5.000 kroner. Der burde slås langt hårdere ned på køberne af sort arbejde. For den eneste måde at ramme dem på er nu engang på pengepungen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093