23948sdkhjf

Grønt lys til stort lufthavnsprojekt

Tårnby Kommune har godkendt den lokalplan, der baner vej for projektet Airport Business Park ved Københavns Lufthavn.

Københavns Lufthavn udvider massivt i disse år for at indfri et mål om at nå 40 millioner passagerer på årsbasis.

Sideløbende arbejder lufthavnen på at udvide sin fragtkapacitet og offentliggjorde tilbage i marts planerne for en Airport Business Park, der skal gøre Danmark til et nordeuropæisk centrum for luftfragt og e-handel og et knudepunkt for medicinal- og biotekindustrien.

Nu har kommunalbestyrelsen i Tårnby godkendt den lokalplan, der kan åbne for et nyt erhvervseventyr ved lufthavnen.

- Det har været vigtigt for Tårnby Kommune at undgå trafikkøer og få løst de trafikale udfordringer fra en kommende Airport Business Park.  Det har vi fået, så vi ser frem til at kommunen og lufthavnen kan udvikle det, der forhåbentlig kan blive et nordeuropæisk centrum for luftfragt, siger borgmester Henrik Zimino i en pressemeddelelse.

Med den nye lokalplan vil Københavns Lufthavn nu invitere danske og udenlandske virksomheder med i udviklingen af det 17 hektar store areal, der ligger ved siden af det nuværende fragtområde. En af ambitionerne med til Airport Business Park er at fordoble fragtkapaciteten fra 500.000 til 1.000.000 tons på årsbasis.

Det vil blandt andet styrke eksportmulighederne for de danske virksomheder, der er afhængige af oversøisk eksport og samtidig understøtte lufthavnens indsats for flere langtursruter.

- I dag udgør fragt i passagerflyenes lastrum omkring 10 procent indtjeningen på især de lange, oversøiske ruter. Derfor er luftfragt også afgørende når vi skal tiltrække nye flyruter til fjerne rejsemål, siger Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.115