23948sdkhjf

EMR Murer & Entreprenør A/S er sparringspartner på udfordrende betonopgave

EMR Murer & Entreprenør A/S, og dets datterselskab entreprenørfirmaet Poul Pedersen A/S, er betonspecialister, hvilket er én af grundene til, at virksomheden blev valgt til at varetage betonentreprisen på Dansk Center for Partikelterapi. Betonentreprisen på dette byggeri krævede at den erfarne betonvirksomhed tænkte ud af boksen. Sagen er, at dette byggeri, kaldet bunkeren, skal bruges til strålebehandling af kræftsyge patienter. Betonen skal derfor være af en særlig støbning, der ikke tager imod strålingen, og samtidig er stærk nok til at holde bygningen. EMR Murer & Entreprenør A/S, totalentreprenøren Hoffmann A/S, fysikere fra Aarhus Universitetshospital i Skejby, betonleverandøren Unicon og den rådgivende ingeniør på projektet måtte derfor arbejde tæt sammen i udviklingen af den helt rigtige type beton.

  • Det har været virkelig spændende at være med i udviklingen af betonen. Vi var med meget tidligt i processen, hvor vi i fællesskab fik udviklet den rigtige beton. Væggene og dækkene i bunkeren er op til 4 m tykke, og de store mængder beton krævede armering i væggene, der var så tung og svær at forarbejde, så alt blev bestilt på færdige mål for at holde tidsplanen, forklarer Søren Nygaard, projektleder hos EMR Murer & Entreprenør A/S.

Det tætte samarbejde mellem parterne startede altså allerede på tegnebrættet, da betonen skulle udvikles, og sparringen og den gode dialog kom til at kendetegne hele forløbet for EMR Murer & Entreprenør A/S. Grundet den specielle beton og de voldsomt store betonkonstruktioner, der skulle støbes, kom EMR løbende med gode råd i en konstruktiv dialog med Hoffmann A/S, for at opnå det bedste og hurtigste resultat på byggepladsen.

  • En af de ting man får med, når man vælger EMR er, at vi ikke bare kommer med folk, der løser ting på pladsen. Vi tilbyder projektledere og entrepriseledere, som er eksperter indenfor vores fag, der kan sidde med til bords med bygherren for at strømline tingene og for at overholde tidsplaner. Vi går ikke ind og leger total- eller hovedentreprenør, vi tilbyder blot at vejlede inden for det område, hvor vi er eksperter, siger Søren Nygaard.

Hos EMR Murer & Entreprenør A/S oplever man flere totalentreprenører, som efterspørger mere rådgivning og engagement fra underentreprenører, da der er enorme ressourcer at hente der.

  • Vi har sparret helt vildt meget på denne her opgave, og det er bare gået så godt. Der var en meget stram tidsplan, som vi nåede i mål med, og det skyldes helt sikkert det gode samarbejde på kontoret, der gjorde, at vi ikke spildte tid på byggepladsen med at diskutere, slutter Søren Nygaard EMR Murer & Entreprenør A/S

FAKTABOKS EMR Murer & Entreprenør A/S:

  • På DCPT er der anvendt 1.600.000. kilo stål i armering, og EMR har støbt 12.000 kubikmeter beton
  • EMR Pumpede 170 kubikmeter i timen fra lastbil til forskallinger og støbte omkring 1000 kubikmeter ad gangen
  • EMR har erfaring med alle typer betonarbejde
  • Findes på www.emr-as.dk
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11