23948sdkhjf

BAT-Kartellet: Korte aftaler er et tveægget sværd

Virksomheder må ikke spekulere i at undgå korte uddannelsesaftaler, når de mangler arbejdskraft, mener organisationen, der også ser nogle fordele

Tendensen med at virksomheder og lærlinge i stigende grad indgår korte uddannelsesaftaler er et tveægget sværd.

For på den ene side er det nemmere at planlægge praktikforløbet, så lærlingen får prøvet mange forskellige typer af opgaver, hvis hele lærlingetiden er i den samme virksomhed. Men på den anden side udfører nogle virksomheder en begrænset type af opgaver, og så er det en fordel, hvis lærlingen kommet andet andet sted han og prøver får nye udfordringer.

Nemmere at få job
Gunde Odgaard, sekretariatsleder i BAT-Kartellet, mener det først bliver rigtigt problematisk, når virksomhederne begynder at spekulere i korte aftaler.

- Vi har meget imod, når virksomhederne tager lærlinge ind, når der er mange opgaver og derfor opstår spidsbelastninger. For så bliver lærlinge alene brugt som billig arbejdskraft, hvor man ikke har uddannelse af lærlingen for øje, siger han.

Når lærlingene bliver udklækket som færdige håndværkere, så kan det også give en fordel at have været i flere virksomheder, forklarer Gunde Odgaard.

- Det giver et større netværk, at have været flere steder og det gør det nemmere at få job, siger han.

Læs også: Stor stigning i korte uddannelsesaftaler

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094