23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Fyldte ordrebøger bør gavne alle

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad

Ordrebøgerne hos landets arkitektvirksomheder bugner i øjeblikket, og fyldte ordrebøger skaber unægtelig travlhed.

Det betyder også, at arkitektvirksomhederne higer efter nye ansatte for at følge med, og som dagens brancheanalyse af arkitektvirksomheder viser, har mange af virksomhederne indledt en jagt efter nye ansatte.

Travlheden hos landets arkitektvirksomheder bør også vække glæde i resten af den hjemlige bygge- og anlægsbranche. For som det et af de første led i byggeriets fødekæde vil de mange arkitektopgaver inden længe fylde op i ordrebøgerne hos rådgivere, entreprenører og byggematerialeproducenter.

Det vidner om en bygge- og anlægsbranche, som efterhånden er ved at have kæmpet sig godt og grundigt ud af finanskrisens skygge og skaber håb om stigende top- og bundlinjer hos resten af branchens aktører i årene fremover.

Men med øget vækst følger også en større agtpågivenhed i forhold til at kunne følge med. For at være stor er ikke altid nemt. Brancheanalysen viser eksempelvis, at blandt de virksomheder, som tjente færre penge i 2016 end i 2015, var fire af de syv største arkitektvirksomheder målt på bruttofortjenesten.

Derfor er en stram økonomistyring påkrævet, når pilen peger opad. Den lære har virksomhederne forhåbentlig taget med sig fra den seneste buldrende periode, der blev afløst af krisen i 00’erne. Det er om at polstre sig til de dårlige tider, som traditionelt følger efter en god periode.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094