23948sdkhjf

Råstofindvinding - nu også til lands

Næstved Sten & Grus har købt tre grusgrave i land, og det er nyt territorium, for firmaet har hidtil opereret udelukkende til søs. Og nu skal maskinparken trimmes

Flemming Schou, Næstved Sten & Grus har købt Lundby, Mogenstrup og Fladså Grusgrave. De drives videre som F. S. Grusindustri, men vil fremadrettet blive udviklet. Det vil blandt andet ske ved at investere i nye maskiner og i det hele taget trimme maskinparken, så den passer til det, den skal udføre.

Hidtil har Flemming Schou indvundet råstofmaterialer fra havets bund til Næstved og Hundested med sin sandsuger Mette Pan, men fra 1. september udvides butikken med hele tre grusgrave i henholdsvis Lundby, Mogenstrup og Fladså.

De tre sydsjællandske grusgraves aktiviteter bliver lagt sammen i firmaet F. S. Grusindustri, som er ejet og drevet af Flemming Schou sideløbende med Næstved Sten & Grus.

- De tre grusgrave indvinder et bredt udsnit af materialer til vejbyggeri og til brug i asfalt- og betonindustrien. De leverer i øjeblikket materialer til anlæg af Ringstedbanen, og de har gennem tiden leveret til mange vejbyggerier, fortæller Flemming Schou.

- Jeg ser en række muligheder for at udvide salgsområdet fra de tre grusgrave. Jeg har tradition for et godt samarbejde med en række forskellige vognmænd, og det vil jeg fortsat bestræbe mig for, og jeg ser også nogle synergieffekter ved at have både søpladser og grusgrave på land.

De to firmaer har været naboer i mange år, og derfor kender Flemming Schou så udmærket sin nabo:

Store fordele
- Det her kommer jo ikke ud af ingenting. Vi har været to om at levere til lokale projekter, og nu kan vi så levere en bredere vifte af produkter, og det ser jeg som en fordel, siger han til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

- I fremtiden har vi stort set alle typer råstoffer til rådighed, så vi kan betjene alle kunder med alle former for sten- og grusprodukter. Det giver os en stor fordel i konkurrencen, og det er en stor fordel for de sydsjællandske kunder, så de ikke skal hente materialerne så langt væk.

- Jeg køber de tre grusgrave af Erik Rasmussen som led i et generationsskifte. De tre grusgrave vil ind til videre blive drevet videre som i dag, og vi har aftalt, at Erik Rasmussen fortsætter i virksomheden. Alle tre lokaliteter er fremtidssikret med yderligere graveområder, og vi har flere graveområder til rådighed i Næstved om omegn. siger Flemming Schou.

Der er én mand ansat i hver af de tre grusgrave. De supplerer ni mand i Næstved Sten & Grus inklusive besætningen på Mette Pan. Flemming Schou vil have sin base på kontoret i Næstved. Han har primært de salgsmæssige og ledelsesmæssige funktioner i firmaerne.

Maskinelt råder grusgravene over to 50 tons-gravemaskiner, som er af mærket New Holland. Desuden har firmaet fire Volvo 220-gummihjulslæssere og fire omtrent nye McCloskey-sortererværker.

- Vi skal have kigget på det, og det vil ske i det jeg kalder for "nyere fremtid" siger Flemming Schou.

En fordobling af aktiviteterne
Flemming Schou, direktør i Næstved Sten & Grus oplyser at tilkøbet af de tre grusgrave udgør en omtrentlig fordobling af aktiviteterne, målt på omsætning, som han ikke oplyser. Firmaet havde i 2016 en bruttofortjeneste på 4,4 mio. kroner hvilket er 400.000 kroner bedre end året før. Driftsresultatet faldt dog i samme år til 1,4 mio. kroner mod 1,8 mio. kroner året før. Overskuddet viste godt en mio. kroner mod 1,3 mio. kroner året før.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11