23948sdkhjf

BIG kæmper mod Kengo Kuma i København

Finalisterne i konkurrencen om Papirøens nye vandkulturhus er fundet.

Konkurrencen skærper til på det nye vandkulturhus på Papirøen i København. 

Der er nu valgt to finalister ud af fem prækvalificerede team, som skal kvalificere deres bud.

Det gælder et team ledet af henholdsvis Bjarke Ingels Group og et team ledet af japanske Kengo Kuma & Associates.

Bedømmelseskomitéen har i udvælgelsen af finalisterne lagt vægt på, at deres bud i særlig grad har formået at imødekomme Københavns Kommunes vision om at bidrage med noget nyt og ekstraordinært til Papirøen og København, hvor vandkulturhus, foreningsfaciliteter og havnebad sammentænkes på en original måde.

- Vi har udvalgt to visionære forslag til det kommende vandkulturhus, som begge kan tilføje noget nyt og unikt til Papirøen og København. Jeg glæder mig til at finde vinderen - Papirøen skal også fremover være et folkeligt og kulturelt samlingssted for alle københavnerne og byens gæster, siger overborgmester Frank Jensen (S) i en pressemeddelelse.

Han bliver suppleret af teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL): 

- For blot få år siden lå Papirøen isoleret og uden liv. Men takket være Inderhavnsbroen og de midlertidige aktiviteter (Copenhagen Street food, red.), er Papirøen blevet en central bydel med stor betydning for mange københavnere. Derfor skal det nye vandkulturhus være af høj kvalitet, og det er vi nu kommet et skridt nærmere, siger teknik- og miljøborgmesteren.

Hvem af de to finalister, som vinder den endelige opgave med at skabe Papirøens fremtidige vandkulturhus, forventes offentliggjort i begyndelsen af december.

Del af større udvikling

Den samlede udvikling af Papirøen påbegyndes i starten af 2018 og ventes færdig i slutningen af 2021, hvor også byggeriet af det nye vandkulturhus forventes at være afsluttet.

Udviklingen af Papirøen sker som led i Københavns Kommunes overordnede vision for Københavns Havn fra 2013, som blandt andet skal få flere aktiviteter i havnen, bedre adgang til vandet og bedre ruter og forbindelser på tværs af havnen.

Finansieringen for det kommende vandkulturhus er ikke fastlagt. Københavns Kommune skal forhandle om finansieringen i forbindelse med budgetforhandlingerne for budget 2018.

Realiseringen forudsætter fondsfinansiering, og derfor vil Københavns Kommune fremadrettet ansøge eksterne fonde om støtte.

Finalisterne:

 Bjarke Ingels Group med Cobe ApS, Hundsbæk & Henriksen A/S, SLA A/S, Dansk Energi Management & Esbensen A/S, Teknologisk Institut, Gade & Mortensen Akustik A/S og Kunstnergruppen A Kassen

 Kengo Kuma & Associates (Japan) med Cornelius Vöge ApS og Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma A/S

De øvrige prækvalificerede:

• 3xN med underleverandørerne Tredje Natur, arkitektfirma, Rambøll, rådgivende ingeniører, Wallner Weiss, kunstrådgiver og rådgiver Casper Peter Risby Mortensen.

• Aart Architects med underleverandørerne Cuboarkitekter, GBH Landskabsarkitekter, EKJ Rådgivende Ingeniører, kunstgruppen Avpd og rådgiver, Mikkel Knowles Gjelstrup

• ALA Architects (Finland) med underleverandørerne Masu Planning, Petteri Nisunen Architects, Studio Octopi arkitekter, Bluet Oy Ltd., arkitektur- og ingeniørrådgivning.

Fakta om konkurrencen:

• I foråret 2015 afholdte Københavns Kommune en idékonkurrence om en ny kultur- og fritidsfunktion på Papirøen, hvor københavnerne indsendte 160 forslag. Københavns Kommune valgte at arbejde videre med nogle af vinderforslagene, herunder at etablere en svømmefacilitet.

• Det har siden ført til arkitektkonkurrencen, som omhandler forslag på et op til 5.000 kvm stort nyt vandkulturhus med foreningsfaciliteter samt et havnebad.

Styregruppen, som har vurderet ansøgerne, består af fagfolk fra Kultur- og Fritidsforvaltningen, Økonomiforvaltningen, Teknik- og Miljøforvaltningen samt repræsentanter fra Nordea-fonden, som har støttet projektet, og rådgivere fra Cowi. 

• Bedømmelseskomitéen består af: overborgmester Frank Jensen (S), kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF), teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) og bestyrelsesformand i Nordea-fonden Mogens Hugo samt fagdommerne Lars Steffensen og Reiulf Ramstad.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.14