23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Studerende skal jo også bo et sted

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad

Det har helt sikkert vakt glæde hos mange unge, da de i slutningen af juli åbnede deres mailbox og så optagelsesbrevet fra deres drømmestudie. Men lige så snart den første eufori over de kommende års studier har lagt sig, begynder den første større hurdle, som til tider sikkert kan overgå den sværeste skriftlige eksamen: boligjagten.

Dansk Byggeri skønner, at der mangler godt 22.000 studieboliger til de over 65.000 nye studerende, der starter efter sommerferien. Problemer er selvsagt størst i de store studiebyer København, Aarhus og Odense. Derfor har Enhedslisten allerede som en automatreaktion kaldt transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) i samråd og krævet flere studieboliger.

Men det tager tid at bygge permanente studieboliger, og boligpriserne i de store byer gør det ikke ligefrem nemt for de studerende at finde en privat bolig. I og med at kommunerne kun kan dække en tredjedel af behovet, ser pensionsselskaberne heldigvis studieboliger som en ny investeringsmulighed. For det er trods alt en sikker investering, for antallet af studerende i de store byer vil ikke falde i de kommende år.

Der hviler så også et ansvar på pensionsselskaberne ikke at kræve høje huslejer. Det er dyrt at være studerende, men helt at sige at de studerende ikke skal belastes af arbejde ved siden af studiet vil være at gøre dem en bjørnetjeneste. Studierelevant arbejde skal således ikke negligeres. Men studieboliger skal stadig være til at betale, så studiet ikke ryger i baggrunden til fordel for kampen for at betale en høj husleje.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11