23948sdkhjf

Fire er i spil til byggeri af nyt supersygehus

Region Syddanmark har prækvalificeret blandt andre MT Højgaard til byggeriet af Odenses kommende universitetshospital

MT Højgaard skal kæmpe mod blandt andre den svenske entreprenørkoncern NCC om byggeriet af det kommende universitetshospital i Odense, Nyt OUH.

Region Syddanmark har mandag aften prækvalificeret den danske entreprenør til at deltage i konkurrencen om at bygge vidensakse og behandlings- og sengeafsnittet på det kommende hospitalsbyggeri.

De tre andre team er NCC og teknikentreprenøren Bravida samt den italienske entreprenørgigant CMB/Itenera og spanske Comsa.

Totalt havde seks totalentreprenører anmodet om at blive prækvalificeret til det kommende kæmpebyggeri, som Region Syddanmark sendte i udbud i maj.

Prækvalificerede

  • MT Højgaard
  • NCC/Bravida
  • CMB/Itenera, der er et af Italiens største byggefirmaer
  • Comsa/Comsa Industriales, der er et af Spaniens førende by

- Vi er meget tilfredse med, at seks totalentreprenører har vist interesse for at færdigprojektere og bygge Nyt OUH. Der er tale om nogle meget kompetente entreprenører fra den nordiske og den internationale scene. Vi er glade for interessen for vores projekt. Det styrker os i troen på, at vi har valgt den rigtige udbudsstrategi og samarbejdsform. Nu ser vi frem til en god dialog med de fire entreprenørerne henover efteråret og nogle forhåbentligt attraktive tilbud på opgaverne til december, siger formanden for Region Syddanmarks innovationsudvalg Karsten Uno Petersen (S) i en pressemeddelelse.

Sådan vil byggeriet se ud

(Kilde: Region Syddanmark)

Konkurrencepræget dialog
De fire totalentreprenører skal nu indgå i en konkurrencepræget dialog med regionen omkring den kommende centrale del, vidensaksen, samt behandlings- og sengeafsnit.

Dialogen mellem regionen og de fire konsortier begynder i august og varer til november. Efter afslutning af dialogfasen udarbejder Region Syddanmark et endeligt udbudsmateriale på baggrund af de input, regionen har modtaget.  Det er så på baggrund af udbudsmaterialet, at de fire totalentreprenører udarbejder deres tilbud.

Efter planen vælger regionsrådet på mødet den 18. december 2017 den eller de totalentreprenører, der skal bygge de dele af Nyt OUH, som nu er i udbud.

Byggeriet har et budget på godt syv mia. kroner, og når Nyt OUH står færdigt i slutningen af 2022, bliver det Danmarks største nybyggede sygehus.

Udbud i tre hoveddele

Udbuddet af Nyt OUH er delt op i tre hoveddele:

  • Vidensaksen
  • Behandlings- og sengeafsnit
  • Klyngerne

Det er vidensaksen og behandlings- og sengeafsnittene, som nu er i udbud, og de fire totalentreprenører, som regionen vil forhandle videre med, ønsker at byde på begge opgaver.

Udbuddet af klyngerne, som indeholder de enkelte fagspecialer, forventes at blive annonceret i begyndelsen af september i år.

Artiklen er en del af temaet Video.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.359