23948sdkhjf

Lokal entreprenør skal bygge Hernings nye isstadion

Det er nu afgjort, at Hernings nye Isstadion skal bygges af C.C. Contractor.

 Det lokale entreprenørfirma vandt udbuddet af totalentreprisen og skal nu ombygge Herning Isstadion til nærmest uigenkendelighed.

- Med vinderprojektet får vi et isstadion i Herning, der vil opleves som helt nyt. På trods af, at der er tale om en ombygning og renovering, så vil det på æstetik og brugervenlighed være et løft årtier frem, siger Johs. Poulsen, formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Herning Kommune og medlem af dommerkomiteen.

Annullering var held i uheld
Det eksisterende Herning Isstadion er slidt, og Herning Kommune har derfor sat 45 mio. kroner af til en opgradering. Hertil kommer omkring 8 mio. kroner, som de klubber, der bruger anlægget, smider i puljen.

Det oprindelige udbud blev annulleret, fordi de indkomne bud overskred den daværende budgetramme på 62 mio. kroner.

Siden blev byggeprogrammet tilpasset, og ifølge Johs. Poulsen har det vist sig at være held i uheld, af det ikke lykkedes at fine en vinder i første udbudsrunde.

- Her i anden runde har vi fået et betydeligt bedre resultat, end det der var på bordet i første runde. På grund af den nye tidsplan har vi også kunne frigive flere penge til renoveringen, fordi vi skal bruge færre penge på at leje istid i andre haller rundt omkring i Danmark, mens arbejdet står på, siger Johs. Poulsen.

Fantastisk arenafornemmelse
Med ombygningen får blandt andet omklædningsfaciliteter et stort løft, og skøjteløberne får en ny sal, hvor de kan træne smidighed og spring. Desuden udvides sponsorloungen fra 200 til 500 pladser, og den bygges med transparente vægge, der giver udsyn til isen.

 For publikum vil ombygningen betyde tilskuerpladser hele vejen rundt, Samtidig hæves temperaturen i hallen fra 6 grader til 14-16 grader, så man fremover kan gå til ishockey i Herning i t-shirt.

Det bliver helt fantastisk at opleve den arena-fornemmelse, der kommer i den nye hal. Det ser jeg virkelig frem til, og det vil hæve stemningen til kampene. Samtidig betyder den nye foyer og de transparente vægge at publikum vil få en oplevelse af meget høj kvalitet, når de går til hockey, siger direktør Torben Skovsgaard fra ishockeyklubben Herning Blue Fox.

C.C. Contractor har gennem årene sat et kraftigt aftryk på sports- og kulturbyggeriet i Herning. Entreprenøren stod blandt andet bag kunstmuseet Heart i 2009 og Boxen i 2010 samt udvidelsen af Herning Svømmehal i 2016.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109