23948sdkhjf

Dansktegnet skole er en komposition af kvadratiske bygninger

Arkitektvirksomhederne Aart og Nordic tegner en af Norges største skoler på 12.500 kvm

Den 12.500 kvm store Fagerli Skole i Norge cementerer danske Aart architects og Nordic Office of Architecture som et af Nordens mest succesfulde makkerskaber inden for undervisningsbyggeri.

Med den nye skole, der ligger i Larvik, har de to arkitektvirksomheder været med til at skabe en af Norges største folkeskoler.

På blot ét år har den dansk-norske arkitektduo færdiggjort tre skoler med et samlet areal på over 30.000 kvadratmeter - og til sommer står endnu en skole klar i form af Skolen på Duevej på Frederiksberg. Den bliver Danmarks første DGNB-certificerede skole.

At stå stærkere
- God arkitektur bygger på et godt samarbejde. Vi har vist, hvordan man ved at komplementere hinandens faglige styrker og lokale kendskab sammen kan stå endnu stærkere i forhold til at skabe muligheder ud over det forventede - for både bygherrer og brugere, siger Thomas Pedersen, associeret partner og leder af Aart architects’ afdeling i Oslo, i en pressemeddelelse fra virksomheden.

Fakta om Fagerli
  • Beliggenhed: Larvik, Norge
  • Størrelse: 12.500 kvadratmeter
  • Bygherre: Larvik Kommune
  • Entreprenør: Hent
  • Arkitekter: AART architects og Nordic Office of Architecture
  • Landskabsarkitekt: Bjørbekk & Lindheim

Med Fagerli Skole har den danske-norske arkitektduo skabt en skole, hvor læring udfordrer traditionelle skel og flyder på tværs af klassetrin og fællesområder. Som Hallgrímur Sigurðsson, partner i Nordic Office of Architecture, fortæller:

- Med Fagerli Skole har vi skabt et levende og dynamisk læringsmiljø med en tæt kontakt til de naturskønne omgivelser. Alt sammen med fokus på at åbne for nye perspektiver på at aktivere børnene og stimulere deres lyst til at lære.

Et indre fælles torv
Skolen fordeler sig i en komposition af kvadratiske bygninger, som fra et indre fællestorv strækker sig ud mod et udendørs aktivitetslandskab.

Ud over klassetrinnene og det indre fællestorv, hvor trappeforløb tilbyder en rigdom af nicher og plateauer, indeholder skolen en børnehave, et familiecenter og en multihal.

"De forskellige funktioner er tæt forbundne, så de til sammen skaber en social og funktionel helhed. Som man barn vil man således opleve en glidende bevægelse fra børnehave til skole og videre op gennem skolen - fra indskolingen i stueetagen til udskolingen på de øvre etager", skriver tegnestuen i en beskrivelse af projektet.

Ud over Fagerli Skole har Aart architects og Nordic Office i løbet af det seneste år færdiggjort de to norske skoler, Voss Videregående Skole i Voss og Vestmyra Skole i Fauske.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11