23948sdkhjf

”Det har ikke en jordisk chance” – vil bremse 285 millioners rådhusprojekt i Hobro

Visionerne for et stort kultur- og rådhusprojekt i hjertet af Hobro, som kan give fjordbyen nyt liv, bliver ikke til noget. I hvert fald i denne omgang. Sådan er beskeden fra Økonomiudvalget i Mariagerfjord Kommune, som ønsker det videre arbejde med projektet til anslået 285 mio. kr. indstillet.

Økonomien er en anden, end da man satte gang i for- og rådgiverarbejdet, lyder argumentet:

– Det er altid træls at stoppe et projekt, men vi er nødt til at være realistiske, udtaler borgmester i Mariagerfjord Kommune, Mogens Jespersen (V), til Nordjyske.dk og fortsætter:

– Vi vil aldrig få lov at bygge for 280 mio., eller 300 mio. kr., som det sikkert vil stige til undervejs. Det har ikke en jordisk chance.

Ambitionen var et kulturelt fyrtårn

Byggeriet på Store Torv skulle huse den del af kommunens administration, som i dag er spredt på tre adresser i Hobro. Desuden skal den rumme bibliotek og muligvis også andre af fjordbyens mange kulturelle tilbud. Ideen til rådhusbyggeriet udspringer af planerne om at give midtbyen nyt liv.

I efteråret 2020 lagde Mariagerfjord Kommune opgaven med at tegne konturerne af et råd- og kulturhusbyggeri i Hobro i hænderne på de to arkitektvirksomheder Aart og Lytt.

- Gågaden vil have stor gavn af et kulturelt fyrtårn, som bygger bro mellem kulturkajen med museer, træskibsværftet og teatret og bymidten med alle de gode specialbutikker. Desuden har vi en unik mulighed for at få det maksimale ud af vores faciliteter, når vi samler kommunale- og kulturelle institutioner, sagde Mogens Jespersen i oktober 2020.

Nu skal der træffes en beslutning

Arkitekterne har siden vurderet, hvad der kan samles, hvordan det kan lade sig gøre og ikke mindst, hvor meget det vil koste. Projektet tager udgangspunkt i bygningen, der huser byens bibliotek samt nærliggende bygninger i Adelgade centralt i Hobro.

Planerne blev præsenteret for byrådet i foråret 2021, og nu skal det så vurderes, hvordan – og om – man vil gribe det videre arbejde an.

Økonomiudvalget opridser et alternativ til et stort nybyggeri, hvor der udarbejdes en plan for kulturlivet i Hobro med det, der betegnes ” organisatorisk og brugsmæssig sammenhæng mellem byens kulturliv, bibliotek, borgerservice og fremtidigt campus”.

Byrådet skal tage stilling til, hvorvidt det videre arbejde med kultur- og rådhusprojektet skal sættes på pause, og hvad man i så fald vil gøre i stedet, den 22. juni.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.188