23948sdkhjf

Landsformand for Danske Anlægsgartnere: Jeg kunne godt bruge fem-seks mand mere

Men de er ikke lige sådan til at få fat i, fortæller landsformanden, der er bekymret over mulig dimensionering af anlægsgartneruddannelsen

Der er kommet mere gang i byggeriet, og det smitter af på anlægsgartnerne, der imidlertid oplever udfordringer med at finde arbejdskraft nok til opgaverne.

Blandt dem, der oplever udfordringer, er Henrik Hoffmann, landsformand for Danske Anlægsgartnere og direktør i anlægsgartnervirksomheden H. Hoffmann.

Han peger på udfordringer i Aarhus-området.

- Vi leder i Aarhus, siger han og understreger, at de i hans virksomhed løser rekrutteringsudfordringerne på flere måder. Det gælder via udenlandsk arbejdskraft, underentreprenører, vikarer og omskoling af medarbejdere fra relaterede fag.

Overbyder lønmæssigt
Grundet rekrutteringsudfordringerne bekymrer det ham, at en kvote for, hvor mange elever, der kan starte på anden del af grundforløbet uden uddannelsesaftale, kan være på vej.

Noget, som trepartsaftalen fra august 2016 lægger op til.

- Der er gevaldig mangel på arbejdskraft, og det bliver ikke bedre med en mulig dimensionering af anlægsgartneruddannelsen, siger han.

Han oplyser, at de i H. Hoffmann i dag har seks lærlinge inde, er 44 mand ansat og godt kunne være fem-seks mand flere, men at de altså ikke sådan er lige til at få fat i.

Desuden påpeger han, at der i dag allerede er tilfælde, hvor virksomheder overbyder hinanden lønmæssigt for at få fat i medarbejdere.

Det nikker Morten Dohrmann Hansen, adm. direktør i Malmos A/S, genkendende til.

Aktiviteten fortsætter
Begge understreger de, at de over de næste to-tre år kan se, at aktiviteten fortsætter.

En mulig konsekvens af en eventuel dimensionering kan derfor være, at virksomhederne ikke vækster i samme omfang, som de ellers kunne, og at branchen må sige nej til opgaver, lyder det fra Morten Dohrmann Hansen.

En situation, som allerede er til stede i visse tilfælde, fremhæver Henrik Hoffmann.

Læs også: Muligt loft på byggeuddannelse skaber bekymring

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111