23948sdkhjf

Glædeligt, men ...

Direktøren for Haandværkerforeningen er knap så positiv over for Københavns tiltag i forbindelse med byggesager, som kommunen selv

Københavns Kommune præsenterede i Licitiationen onsdag 10. maj en ny opgørelse, som viser at sagsbehandlingstiden for byggesager er faldet. Det er bestemt glædeligt, og forbedringerne falder da også på et tørt sted.

Men tallene fra Københavns Kommune er kun en del af det samlede billede. For desværre oplever vi alt for ofte, at håndværkere, rådgivere og bygherrer har en anden oplevelse.

Ser man på de sagsbehandlingstider, som kommunen oplyser i artiklen, skal man huske på, at målingen først begynder når kommunen anser ansøgningen for at være fyldestgørende. Det vil sige, at der er et udefineret tidsrum forud for behandlingen af en byggesag, som ikke er med i kommunens glade budskab.

Som det også fremgår af artiklen er dette "mørketal" et almindeligt kendt problem. Forvaltningen er godt nok blevet lidt bedre til at give besked til kunderne, hvis der mangler materiale. I 36 procent af tilfældene inden for en uge, hvilket er en lille stigning i forhold til kvartalet før. Men omvendt betyder det altså, at to tredjedele af de kunder, der ikke har indsendt en fyldestgørende ansøgning i første omgang, ikke får besked herom før der er gået mindst en uge.

En anden væsentlig problemstilling, som også hører med i det fulde billede er, at der stadig kan være meget stor forskel i sagsbehandlingstiden i samme type sager - og dermed også stor forskel i den udgift man har til byggesagsbehandling, fordi man betaler for den medgåede tid.

En fast timepris - hvad enten den er 799 eller 776 kroner i timen - betyder altså, at man kan blive dobbelt "ramt" af både lang sagsbehandlingstid og høj pris.

Vi anerkender, at der er sket en oprustning på medarbejdersiden og gennemført tiltag for at forbedre servicen, men særligt i en periode med stor udskiftning i medarbejderstaben er det vigtigt at være opmærksom på, at enkelte "tilfældige" bygherrer og rådgivervirksomheder, ikke kommer til at vente - og betale - for ekstra lang sagsbehandlingstid.

Det må og skal gøres bedre - og gerne hurtigere end kommunen har ambitioner om. Men eftersom vicedirektør Anne Sofie Degn allerede har slået bak på forventningerne til den kundetilfredsundersøgelse, som forvaltningen netop har igangsat, ser det desværre ikke alt for godt ud. I artiklen siger hun, at hun ikke er sikker på at kommunen har nået målet om at reducere andelen af utilfredse byggesagskunder i forhold til 2015. Det er ny toner i forhold til januar, hvor hun med brask og bram fortalte, at forvaltningen har lovet politikerne en markant fremgang i forhold til 2015.

Øv.

Artiklen er en del af temaet Debat.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11