23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Godt nyt til boligejerne

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad

Langt om længe faldt den længe ventede aftale om boligskatten på plads, da regeringen, Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og De Radikale tirsdag blev enig om fremtidens boligbeskatning.

Der vil altid være fordele og ulemper for nogle ved en sådan aftale. Men under et kan man sige, at aftalen er godt nyt for boligejerne, som nu kan se frem til mere tryghed om de fremtidige vilkår - både når de køber ny bolig, men også hvis de har tænkt sig at blive boende i den eksisterende.

Samtidig vurderer flere økonomer, at vurderingssystemet og de nye boligskatter kan få priserne på ikke mindst lejligheder i København til at falde en smule. Det er selvfølgelig ikke særlig godt nyt for de nuværende ejere af lejligheder i hovedstaden, men omvendt kan det måske tage lidt af brodden af den mulige boligboble, som nogle frygter er på vej i København. Og det vil så forhåbentlig gøre det lettere for andre at komme ind på boligmarkedet.

Det er endnu for tidligt at sige, hvilken betydning aftalen får for byggeaktiviteten, men både Dansk Byggeri og Dansk Håndværk vurderer, at aftalen på længere sigt vil have en positiv effekt på bygge- og renoveringsaktiviteten. For boligejerne får med aftalen flere penge mellem hænderne, der forhåbentlig kan gå til forbedringer i boligen.

Aftalen kan forhåbentlig generelt skabe en ro på boligmarkedet, for det er gift for markedet, hvis både eksisterende og nye boligejere ikke har en klarhed over deres fremtidige boligudgifter.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219