23948sdkhjf

Granit giver en tiltrængt ansigtsløftning

Fornyelse af Sønderborgkvarter med granit og gule klinker

- Det bliver rigtigt lækkert. Vi bruger masser af smuk granit, og fortovene bliver belagt med de gule klinker, som vi kender fra den indre by.

Sådan siger formand for teknik- og miljøudvalget Frode Sørensen, om Havbokvarteret i Sønderborg, der skal fornyes og danne porten til havnen.

Nu går arbejdet i gang med at omdanne veje, pladser og fortove til et indbydende offentligt rum, som giver forsmag på indretningen af arealerne på Byens havn.

Om få dage kører gravemaskinerne i stilling for at tage hul på ledningsarbejdet. Infrastrukturen under overfladen skal nemlig være på plads, inden den egentlige ansigtsløftning finder sted fra midten af maj.

Allerede nu mødes borgerne af en vejspærring kort før Chr.d.X’s Bro for at arbejdsholdene kan få fred og ro til de dybtgående kosmetiske ændringer, som forvandler kvarteret fra forsømt havnekvarter til et indbydende offentligt byrum.

Fornyelsen af kvarteret sker i etaper og gaden belægges med ny asfalt, fortovene anlægges med gule klinker, og de øvrige arealer dækkes af i granit i samme design, som er brugt med renoveringen af en plads bag fiskerhusene.

Spadserende på promenaden langs vandet får smukke gule klinker at gå på.

- Når vores kosmetiske operation er gennemført, vil borgerne få et godt indtryk at hele havnearealet. Vi har lagt vægt på at skabe en helhed ved hjælp af et gennemgående design af de åbne rum. Det får kvarteret til at hænge sammen, siger Inger Plauborg, næstformand i udvalget.

Når arbejdet i Nr. Havnegade er færdigt, starter fornyelsen af Havbogade bag fiskerhusene. Den vil få granitbelægning i hele sin udstrækning.
kargaard

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11