23948sdkhjf

C.C. Contractor skal bygge familiehus ved hospital

Cubo Arkitekter og Midtconsult er med som rådgivere på projektet i Hammel.

Fakta om familiehuset

I Hammel er man specialister i intensiv behandling og rehabilitering af mennesker, som har fået en akut hjerneskade ved enten sygdom eller ulykke.

Neurocentret behandler patienter fra hele Jylland og Fyn, og målet med det nye familiehus er at give de indlagte børn og deres familier hjemlige og sundhedsfremmende rammer under indlæggelsen.

For de berørte familier skal huset opleves som om de kommer hjem, når de vender tilbage til deres værelse i familiehuset efter at have tilbragt tid med deres barn på hospitalet, lød det i det prækvalifikationsmateriale, der lå klar i efteråret.

Det bliver C. C. Contractor, Cubo Arkitekter og Midtconsult, der skal bygge et nyt familiehus ved Regionshospitalet Hammel Neurocenter. Regionsrådet godkendte i sidste uge vinderforslaget.

Familiehuset skal fungere som en hjemlig base for forældre og søskende til børn, som er indlagt i lang tid til rehabilitering efter hjerneskade.

23 teams var oprindeligt interesserede i at tegne og bygge det nye hus, og fem hold blev bedt om at komme med deres forslag til husets udformning.

- Jeg glæder mig over, at vi med det nye familiehus får bedre mulighed for at støtte de indlagte børns familieliv og for at inddrage hele familien i børnenes rehabilitering. For alvorlig sygdom og lange indlæggelser rammer hele familien hårdt, siger regionsrådsformand Bent Hansen (S).

Plads til otte lejligheder
Det nye familiehus bliver cirka 600 kvm stort og skal rumme otte lejligheder, store fælleskøkkener og fællesarealer. Centrum i huset er en skærmet gårdhave, og hver lejlighed har også sin egen terrasse ud til haven omkring huset.

Vinderforslaget udnytter grundens niveauforskelle og falder naturligt ind i området.

- Det er et suverænt godt projekt, som på forbilledlig vis kombinerer hensynet til familiernes behov for at være sammen som familie med muligheden for at være i et fællesskab med andre familier i samme svære situation, siger Lars Dahl Pedersen, hospitalsdirektør på Hospitalsenhed Midt, som Regionshospitalet Hammel er en del af.

Mødes og dele erfaringer
Familiehuset, der er finansieret af TrygFonden med 25,5 millioner kroner, bliver et sted, hvor forældre, søskende og det indlagte barn kan være sammen og finde styrke på et kritisk tidspunkt i deres liv.

- Det vil også være et sted, hvor man kan mødes og dele erfaringer med andre i samme situation, og hvor man kan få ro og tryghed til at lave og tænke på noget andet end det, der foregår på selve hospitalet, siger Trine Heidemann, underdirektør i TrygFonden.

Klar i september 2018
Vinderforslaget er valgt ud fra to typer af vurderingskriterier: Arkitektur og kvalitet/funktionalitet. Der er blandt andet lagt vægt på, hvordan hus og have spiller sammen med hinanden og området omkring. Også hvordan huset er hjemligt og har en tryg atmosfære har været en del af vurderingen.

Familierne til indlagte børn kan tage huset i brug medio 2018.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112