23948sdkhjf

Idrætshal omdannes til vandland

Thyborøns idrætshal bliver med støtte fra Realdania til et multifunktionshus for både borgere og turister

Thyborøns drøm om et vandkulturhus bliver virkelighed.

Det er første gang, transformationen fra idrætshal til vandkulturhus bliver prøvet, men bestyrelsen i Thyborøn Fritidscenter fik ideen, da den lokale skoles lille svømmehal måtte lukke på grund af dårlig stand.

Foreningen Realdania har bevilget 14 mio. kroner, og omdannelsen omfatter en idrætshal på godt 1.300 m2 med tilstødende mellembygning og foyer.

Hallen vil efter omdannelsen rumme et moderne vandkulturhus med fire bassiner - blandt andet to børnebassiner med en vandrutsjebane og et varmtvandsbassin. Sidstnævnte forventes at blive meget populært blandt de ældste og de yngste brugere og kan bruges til genoptræning for beboerne på det nærliggende ældrecenter og til babysvømning.

Multihallen bliver til leg, dans, bevægelse og boldspil samt trænings- og motionsrum.

2/3 vandkulturhus
Med støtten fra Realdania er der i runde tal indsamlet 33 mio. kroner. Selve Vandkulturhuset har en pris på 37 mio, kronber, og så er det et ønske at flytte cafeteriaet ned i stueplan, renovere omklædningsrummene samt udskifte halgulvet, som er fra 1968.

- Vi sætter turbo på privatindsamlingen nu og håber og tror på, at Thyborøns borgere finder tegnebogen frem, for det er nu det gælder, slutter Jesper Vinther Fruergaard, centerchef i Thyborøn Fritidscenter.

I dag skønnes det, at der i idrætscentrets åbningstid dagligt passerer 150 brugere i alle aldre gennem huset. Efter omdannelsen forventes det, at vandkulturhuset alene vil tiltrække yderligere 50-60 brugere dagligt.

Hallen vil blive omdannet, således at 2/3 bliver til vandkulturhus og 1/3 til multihal. Desuden vil flere funktioner i huset blive omplaceret, hvilket giver mere synergi og sammenhæng i huset, og understøtter bedre rammer for fællesskaber.

Vandkulturhuset Thyborøn modtager udover støtten fra foreningen Realdania også støtte fra blandt andet Lokale og Anlægsfonden og Lemvig Kommune. Kaptain

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.174