23948sdkhjf

Her er vinderne af DNV-Gødstrups hovedbygning

Syv entrepriser er tildelt på tredje etape af midtjysk sygehusbyggeri ved Herning.

Flere af landets største virksomheder er med, når sygehusbyggeriet DNV-Gødstrup går i gang med tredje og sidste etape, der udgør 22.000 kvm af det i alt 140.000 kvm nye hospital ved Herning. Region Midtjylland offentliggjorde vinderne onsdag.

NCC er blevet tildelt den store råhusentreprise til en pris på cirka 145 mio. kroner, mens Bravida får vvs- og ventilationsentreprisen, MT Højgaard tager sig af komplettering og Knudsgård og Lindpro er udpeget til at udføre henholdsvis luknings- og elarbejde. De mindste entrepriser på gulvbelægning og tagdækning går til Hammelsvang og Icopal. Region Midtjylland har indgået kontrakt med NCC, mens de andre entrepriser i øjeblikket gennemgår en verificeringsproces.

Holdet på etape 3 (somatisk sygehus)

- Råhus (145 mio. kroner): NCC
- Vvs og ventilation (50): Bravida
- Komplettering (37): MT Højgaard
- Lukning (30): Knudsgård
- Maling: Ingen udpeget. Udbud går om
- El (20): Lindpro
- Gulvbelægning (5): Hammelsvang
- Tagdækning (3): Icopal
Kilde: NCC og Region Midtjylland (cirkapriser)

Etape tre består primært af sygehusets hovedbygning med blandt andet indgang, foyer og fællesarealer.

NCC skal hente flere folk
NCC har deltaget på flere andre sygehusbyggerier, herunder som råhusentreprenør på Viborg Sygehus og Herlev Hospital. På tredje etape i Gødstrup er det råhuset af hovedbygningen, som den danske entreprenør skal stå for. Opgaven begynder allerede i næste måned og skal stå klar i maj 2018.

- Det er en spændende og udfordrende opgave. Vi står for betonarbejdet, der er kompliceret i sig selv, men ved siden af skal vi koordinere med andre entreprenører, der står for installationer, siger områdedirektør Søren Andersen til Licitationen - Byggeriets Dagblad. Arbejdet kommer til at kræve omkring 40 håndværkere plus byggeledelse, og NCC vil formentlig hente nye folk ind udefra.

- Jeg vurderer, at cirka halvdelen af den krævede medarbejderstab til denne opgave kommer gennem nyansættelser, siger han.

Læs mere om DNV-Gødstrup:
Ny psykiatri på DNV-Gødstrup bliver udbudt med forhandling

Maling i genudbud
De mulige kandidater er blevet vurderet på laveste pris, og samtlige af de vindende entreprenører har afleveret tilbud inden for budgetrammen, fortæller projektchef på DNV-Gødstrup, Michael Hyllegaard. Til gengæld skal malerentreprisen gå om.

- Vi har konstateret, at der ikke har været nok tilbudsgivere. Vi overvejer i øjeblikket, om det har noget at gøre med de kriterier, vi har opstillet til entreprisen, siger Michael Hyllegaard.

Maleropgaven bliver genudbudt i løbet af 2017.

Det nye hospital DNV-Gødstrup står klar til indflytning primo 2020 ifølge den nuværende tidsplan, der blev revideret i 2015, da etape et blev skubbet halvandet år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.165