23948sdkhjf

Arkil bygger bro og tunnel i Aalborg-bydel

Området ved Tornhøj i Aalborg Øst transformeres i disse år fra udsat boligområde til livlig bydel med mødesteder, butikker og et mere varieret udbud af boliger.

Den 3. marts klokken 10 stikkes spaden i jorden til et nyt projekt, der skal gøre op med datidens 1970’ernes skarpe opdeling mellem bolig og erhverv, mellem etagehuse og parcelhuse og mellem biler og mennesker.

Med ombygningen af den nuværende tunnel under Humlebakken til en ny vejbro over Astrupstien, skabes der en lys og tryg forbindelse mellem boligområderne på begge sider. Der etableres nye byrum, hvor der både er plads til en byhave, butikker og caféliv. Målet er et aktivt by- og torveliv.

- Projektet viser, hvordan der kan skabes bæredygtige og varige forandringer i et tidligere udsat boligområde, når vi samarbejder. Aalborg Øst får nu en helt ny bydel med blandede boligformer, butik- og caféliv og mødesteder for mennesker i alle aldre, siger programchef Astrid Bruus Thomsen fra Realdania, der står bag bro- og tunnelprojektet ”Kickstart Tornhøj” sammen med Aalborg Kommune.

Projektet er tegnet af Vandkunsten i samarbejde med Marianne Levinsen Landskab og Tyréns. Anlægsarbejdet er lagt i hænderne på Arkil og udføres i perioden fra marts 2017 til april 2018.

Forandring i fællesskab
Byrumsprojektet ’Kickstart Tornhøj’ rækker ud over den fysiske ombygning af tunnelen og knytter også en række projekter og investeringer sammen.

I området er der således både ved at blive etableret et demensplejecenter, et botilbud til handicappede, ligesom der etableres nye private og almene boliger samt mere detailhandel.

I bydelen ligger allerede Sundheds- og Kvartershuset, og Himmerland Boligforening er desuden godt i gang med at renovere over 1.000 boliger i et projekt, der også skaber plads til mindre erhvervslokaler og iværksætteri i tilknytning til boligerne.

Ifølge Aalborg-borgmester Thomas Kastrup-Larsen er Kickstart-projektet et godt eksempel på, hvor langt man kan nå, når private investorer, dagligvarebutikker, boligforeninger, kommune og fonde går sammen om at forandre i fællesskab.

- Det kræver mod og vilje at indrette bebyggelser på nye måder, så der skabes et mere attraktivt, lokalt bymiljø, siger Thomas Kastrup-Larsen.

Baggrund for bro- og byrumsprojektet

I 2012 gennemførte Aalborg Kommune i samarbejde med Realdania forstadskonkurrencen ’City in Between’, som del af kampagnen ’Fremtidens Forstæder’.

Ét af temaerne i konkurrencen var at skabe nye fortætningspunkter med tættere byggeri og nye mødesteder samt at skabe nye forbindelser på tværs af forstadens store indfaldsveje.

Team Vandkunsten vandt konkurrencen - siden er projektet for Tornhøj videreudviklet i tæt samarbejde mellem Aalborg Kommune og Realdania.

Bro- og byrumsprojektet ved Tornhøj indgår desuden som realiseringsprojekt i Realdanias kampagne Kickstart Forstaden Version 2.0

Læs mere om Kickstart Forstaden version 2.0 på www.forstaden.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111