23948sdkhjf

Veltek og Dansk Ventilation vil samle kræfterne

De to organisationer Dansk Ventilation og Veltek, der repræsenterer leverandører og fabrikanter, planlægger fusion
Brancheorganisationerne Dansk Ventilation og Veltek, der sammenlagt repræsenterer omkring 130 virksomheder inden for el, vvs og ventilation, har planer om at slå kræfterne sammen og blive til en enkelt organisation.

Fusionen skal til afstemning på en generalforsamling den 30. marts hos Dansk Ventilation, og hvis den bliver godkendt ved denne lejlighed, skal Velteks medlemmer stemme om fusionen efterfølgende. Bliver sammenlægningen gennemført bliver Dansk Ventilation til en sektion under Veltek med egen sektionsbestyrelse og pladser i brancheorganisationens hovedbestyrelse.

- Vi mener, at der efterhånden er så mange synergier mellem el og vvs, som Veltek dækker, og ventilation, at det giver god mening at samle områderne i den samme organisation, siger adm. direktør i Veltek, Per Rømer Kofod til Licitationen - Byggeriets Dagblad. Samme reaktion kommer fra Dansk Ventilation.

- Grænserne mellem vvs, ventilation og el bliver i højere og højere grad udvisket på byggeprojekter, og vi mener, at vi udviser rettidig omhu ved at tilpasse den bagvedliggende struktur i organisationen til udviklingen på markedet, siger direktør Christen Galsgaard.

De to organisationers bestyrelser har været i dialog om fusionen i omkring et år.

Større gennemslagskraft
Per Rømer Kofod peger desuden på, at en fusion vil gøre det lettere for organisationerne at blive hørt.

- Som brancheforening kan det være svært at få taletid, især hvis man kun dækker et enkelt emne, fordi politikere og myndigheder kan mene, at man har nøglehulsperspektiv. Ved at gå sammen i en større organisation med større bredde blandt medlemmerne kommer vi at se emner i et bredere perspektiv, der er mere i tråd med den måde, politikere, embedsfolk og andre organisationer tænker på, siger han.

130 medlemmer i nyt Veltek
Dansk Ventilation har cirka 40 medlemmer, som producerer og forhandler udstyr inden for indeklima. Blandt medlemmerne er Lindab, Siemens Danmark og Viessmann Danmark.
Veltek repræsenterer godt 90 virksomheder og er en sammenlægning af de to tekniske brancheorganisationer VE Leverandørerne (vvs-branchen) og Fafge, El-Branchens Leverandørforening. Medlemmerne tæller Danfoss, Grundfos og Lemvigh-Müller.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Nedrivningstruet Mærsk-hus byder på "høj arkitektonisk kvalitet"
Familieejet betonvirksomhed lander bedste resultat i tre år
Direktør for stort byggefirma: Vi blev nødt til at afskedige medarbejdere
Skal modtage 32.000 ton affald – Gladsaxe vælger rådgiver på ny genbrugsstation
Stor rammeaftale sikrer arkitektfirma fjerde skoleprojekt i Odense
Fra rødt til sort: Ny strategi skal trække teknikentreprenør i plus
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Motor-magasinet

Send til en kollega

0.125