23948sdkhjf

Sådan vil rigmand sælge hundredevis af typehuse

Fredag morgen kom nyheden om, at Lasse Larsen Byggefirma A/S får ny ejer, da erhvervsmanden Pierre Legarth har overtaget grundlægger Lasse Larsens aktiemajoritet i Åbyhøj-virksomheden.

Læs også: Rigmand overtager ejerskab af Lasse Larsen Byggefirma

Lasse Larsen Byggefirma skifter ved samme lejlighed navn til Lasse Larsen Villabyg, mens Pierre Legarth indtræder som formand for bestyrelsen i firmaet. Det sker med ambitioner om at øge antallet af solgte huse fra de nuværende 130 til op mod 300 om året frem mod 2020.

- Det er min klare opfattelse, at byggebranchen i Danmark står foran en periode med enorm fremgang, og det er netop denne vækstgenerator, som vi skal udnytte i Lasse Larsen Villabyg A/S. Ejendomsbranchen er inde i en rivende udvikling, og vækstmulighederne er store, såfremt man evner at styre kvalitet og vækst, siger han.

Medarbejdere med ild i
Pierre Legarth beskæftiger sig især med udvikling af og investering i bolig- og erhvervsejendomme. Gennem selskabet Pierre Ejendomme A/S har han planer om at opføre i omegnen af 200 nye boliger i Kolding over de næste tre år.

Samtidig udvider han værdikæden i Pierre Legarth Holding A/S, så den også omfatter opførsel af typehuse. Det medvirker til at give Lasse Larsen Villabyg det flow af ordrer, som skal realisere den planlagte vækst frem mod 2020.

Pierre Legarth fremhæver sin egen ekspertise inden for områder som kædedrift, indkøb, vækststrategi og international forretningsudvikling som fordele i ejerskabet af Lasse Larsen Villabyg. Samtidig roser han både ledelsen og de ansatte i virksomheden, som blev grundlagt i 1975.

- Virksomheden er generelt velorganiseret og der er styr på alle processer. Helt atypisk har Lasse Larsen Byggefirma ikke oplevet nedgang i forbindelse med finanskrisen, og det handler blandt andet om, at samtlige medarbejdere ikke bare brænder for virksomheden, der er simpelthen ild i dem. Det er præcis den form for team spirit, som jeg elsker.

Portræt af Pierre Legarth:
”Skønt med mere tid i min helikopter”

Fakta: Pierre Legarth

Grundlagde i 1985 pierre.dk Autolakering A/S, der i dag er blandt Europas største lak-koncerner med lakcentre i Danmark, Sverige og Tyskland. Pierre Legarth solgte sidste år lak-koncernen til den schweiziske kapitalfond Ufenau for en pris, som ifølge Børsen lå på 400 mio. kr. Han er i dag fortsat bestyrelsesformand i pierre.dk Autolakering A/S. 

I 2000 etablerede han ejendomsselskabet Pierre Ejendomme A/S, der opfører, udvikler og investerer i bolig- og erhvervsejendomme. Pierre Legarth er bosat i Kolding, hvor Pierre Ejendomme A/S ligeledes har sit domicil.
I 2015 havde holdingselskabet Pierre Legarth Holding A/S en egenkapital på 219 mio. kr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14