23948sdkhjf

Rigmand køber kendt typehusfirma

Grundlæggeren sælger sin andel i virksomheden, som samtidig skifter navn.

Typehusfirmaet Lasse Larsen Byggefirma A/S får ny ejer. Det sker, efter grundlægger Lasse Larsen har solgt sin aktiemajoritet i virksomheden fra Åbyhøj til erhvervsmanden Pierre Legarth.

- De grundværdier, som har tilvejebragt succesen, fortsætter uændret og er det centrale for os. Men vi vil gerne udvikle forretningen og i netop den forbindelse har Pierre Legarth den helt rigtige profil, siger Allan Laursen, der fortsætter i rollen som administrerende direktør i virksomheden.

Ledende medarbejdere bliver medejere
Mens grundværdierne altså bevares, kommer ejerskiftet til at medføre en navneændring. Formelt hedder typehusfirmaet Lasse Larsen Byggefirma A/S. Det ændres nu til Lasse Larsen Villabyg A/S.

Udover navneskiftet tager Pierre Legarth – som i dag primært udvikler og investerer i bolig- og erhvervsejendomme – en ambitiøs vækstplan med sig ind i virksomheden.

- Lasse Larsen Byggefirma A/S har opført typehuse på samme cvr-nummer siden 1975, og jeg ser frem til den her rejse, hvor vi skal løfte Lasse Larsen-platformen op på det nye vækstniveau med en 2020-plan, hvor målet er at opføre omkring 2-300 nye boliger årligt, siger han.

I forbindelse med ejerskiftet udvider administrerende direktør Allan Laursen sit ejerskab i virksomheden, mens både økonomichef Dorte Sørensen og Flemming Eibye, afdelingschef på Sjælland, indtræder i ejerkredsen som minoritetsaktionærer.

Læs meget mere om Pierre Legarth og vækstplanen for Lasse Larsen Villabyg A/S her.

Fakta: Lasse Larsen Byggefirma A/S

Virksomheden blev grundlagt af Lasse Larsen i 1975 og har siden da bygget mere end 2.500 huse. I dag råder virksomheden over en afdeling i København foruden domicilet i Åbyhøj.

Lasse Larsen beskæftiger i dag omkring 60 ansatte og leverer tre huse om ugen, men sidstnævnte antal skal altså næsten fordobles under det nye ejerskab.

Virksomheden kom ud af sit seneste regnskab (2015) med et resultat før skat på 9 mio. kr. og en bruttofortjeneste på 19 mio. kr., mens egenkapitalen lød på 23 mio. kr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125