23948sdkhjf

Sigtet nedbryder om lånepriser: Der er en-to sager, hvor vi er usikre på, om der er sket fejl

SØIK har fokus på en periode, hvor firmaet har haft 5-10.000 sager
Nedbrydningsvirksomheden Kingo Karlsen A/S med hovedsæde i Silkeborg er blandt fire virksomheder, der i september sidste år fik deres kontorer ransaget på en mistanke om kartelvirksomhed.

Kingo er således sammen med de tre øvrige nedbrydningsvirksomheder, J. Jensen A/S, Tscherning A/S, og Søndergaard Nedrivning A/S inkluderet i en sag om lånepriser som SØIK står bag.

Sagen er opstået på baggrund af en whistleblower i form af firmaet Søndergaard A/S, der har valgt at gå samarbejdsvejen med SØIK med henblik på at få strafnedsættelse. Sagen kører på de såkaldte lånepriser, som også den store såkaldte byggekartelsag på Sjælland byggede på, og hvor en række virksomheder måtte betale store bøder for at have udvekslet priser på enkeltentrepriser.

Af en meddelelse, som Kingo Karlsen A/S efterfølgende har lagt på sin hjemmeside, fremgår det, at SØIK undersøger perioden fra 2011 og frem, og at Kingo Karlsen A/S har haft mellem 5.000-10.000 sager:

"I et par af disse sager tilbage fra omkring 2012 er vi sigtet for at have lånt priser af konkurrenter", hedder det i meddelelsen, der fortsætter:

"Jeg kan ikke gøre det tydeligt nok, hvor meget det ærgrer mig, at der måske er sket fejl. Særligt når vi altid har arbejdet på at højne standarden på miljø-, arbejds- og skatteforhold, og i det hele taget går forrest for, at etik er på agendaen i alt hvad vi gør. Sagen flugter på ingen måde med de værdier, som Kingo står for, og jeg er ærgerlig over at den eksisterer, og at den kører i pressen", skriver Thomas Kingo Karlsen i meddelelsen.

"Lige nu forsøger vi internt at komme til bunds i sagen, og det ser ud til, at der er en-to sager, hvor vi er usikre på om der er sket fejl, og jeg er enormt ked af, hvis det viser sig at holde. Særligt når vi er meget opmærksomme på, at alle medarbejdere arbejder efter, hvad der står i konkurrencelovgivningen og dermed også vores Code of Conduct om konkurrenceforhold som vi indførte i starten af 2015", slutter han og tilføjer til Licitationen Byggeriets Dagblad:

- Der var ikke tale om en self-cleaning. Men vi var klar over, at der var fokus på byggeriet (i forbindelse med den verserende kartelsag, red.). Derfor deltog samtlige medarbejdere i et internt kursus, så vi var sikre på at de kendte reglerne, og alle underskrev den Code of Conduct, som vi indførte, siger Thomas Kingo.

Med hensyn til at gennemføre en self-cleaning, siger han:

- En self-cleaning afhænger jo af, hvorvidt der er noget i sagen eller ej, og det er vi ved at undersøge nu, siger han til avisen.

Self-cleaning
Meget kort fortalt en proces, hvor virksomheden selv kan gå i gang med at rense ud i processer, der kan afstedkomme ulovligheder. Det kan betyde, at man ikke bliver blacklistet af bygherrer og andre samarbejdspartnere. Processen sættes først i gang, i det øjeblik det konstateres, der der har været ulovlige forhold.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125