23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Udlicitering er ikke kun en spareøvelse

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad
En ny analyse fra Dansk Byggeri viser, at der stort set ikke er forskel på, om en kommune ledes af en blå eller rød borgmester i forhold til omfanget af udlicitering af vej- og parkopgaver.

Udlicitering er nemlig ikke i så høj grad som tidligere et spørgsmål om politisk ideologi, men snarere et spørgsmål om sund fornuft i forhold til at få de kommunale budgetter til at hænge samme.

Det kræver et godt og præcist udbudsmateriale at få entreprenørerne til at give skarpe tilbud. Den proces er kommunerne og deres rådgivere blevet ganske skrappe til, og derfor kan det betale sig at udlicitere stadig flere opgaver på vej- og parkområdet.

For at få det hele til også at være en god oplevelser for borgerne er det imidlertid vigtigt, at der i forbindelse med udlicitering ikke slækkes på kvaliteten for på den måde at få nogle gode priser. Altså, at der udliciteres for blot at spare penge.

Det er selvfølgelig en politisk beslutning, om skraldespandene skal tømmes hver uge eller hver 14. dag, men hvis borgerne oplever det som en forringelse, kan det hurtigt blive til, at det er udliciteringen, der er årsag til den forringede service.

Derfor bør kommunerne og Dansk Byggeri for den sags skyld altid lade analyser af udlicitering hænge sammen med brugertilfredshedsundersøgelser. Dermed kan udliciteringen blive endnu bedre både for kommunerne og forbrugerne og ikke kun et spørgsmål om at spare penge.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095