23948sdkhjf

Herning hædrer opførelse af ny skole

En ny skole i Snejbjerg har fået byrådets bygningspræmieringspris
En skole skal helst give inspiration til leg og læring. Og det er, hvad en ny skole i Snejbjerg ved Herning gør, hvis man skal tro præmeringsudvalget bag Herning Byråds Bygningspræmieringspris.

Byrådet tildelte i sidste måned arkitektfirmaet Kjaer & Richter sin bygningspræmieringspris for opførelsen.

- Prisen tildeles et overbevisende projekt, som tilpasser sig landskabet samt binder mange forskellige bygninger sammen til en helhed. Bygningskroppene skaber spændende rum mellem sig, som inspirerer til leg og læring samt fungerer som indgange til de forskellige skoleafsnit. Skolens placering mellem by og landskab giver byggeriet et dynamisk og varieret udtryk, når man bevæger sig rundt i området, lyder det i begrundelsen fra Præmeringsudvalget.

Gennemtænkt program

Det er 25. gang, at Herning Byråd uddeler prisen, og arkitekt Hanne Pedersen fra Kjaer & Richter lægger vægt på det gode samarbejde med kommunen om opførelsen af skolen.

Private aktører

- Ved Snejbjerg Skole havde Herning Kommune lavet et meget gennemtænkt program, og jeg synes, det er lykkedes at integrere programmets intention om bevægelse og multifunktionalitet i projektet, så det fremstår integreret med bygninger og udearealer, siger Hanne Pedersen.

Skolen vandt prisen sammen med et slidt plejehjem der er blevet til 98 moderne studieboliger.

- Hvert år håber vi, at de rammer vi fra kommunen skaber, bliver udfyldt af dygtige private aktører der bygger nyt i høj kvalitet, og vi er ikke blevet skuffede i vores forventninger de seneste år. Igen i år har der været mange virkeligt kvalificerede byggeriet at vælge imellem, siger Hernings borgmester, Lars Krarup (V)

Ud over de to priser valgte præmieringsudvalget at give hædrende omtale til et villabyggeri i Lind.

Her har arkitekt Ole Langhoff Jensen tegnet et nyt hus til Pia og Jesper Dahl Sommer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172