23948sdkhjf

Herning er klar til at levere en politiskole

En række byer har budt ind på at være hjemby for en ny politiskole, men Rigspolitiet med justitsminister Søren Pind (V) i spidsen peger selv på Herning som et godt sted
Der er kamp om at blive hjemby for den nye politiskole, som det vurderes, bør have helt nye faciliteter, fordi der er stort pres på politiuddannelsen, og fordi skolen i mange år har været presset i gamle faciliteter. Regeringen har været under pres for at komme med en løsning på problemet, og nu har justitsminister Søren Pind (V) endelig fremlagt en anbefaling, som hedder Herning.

en skriftlig udtalelse til Ritzau bekræfter justitsminister Søren Pind onsdag eftermiddag den anbefaling: 

"Rigspolitiet vurderer, at en nybygget skole er den bedste løsning, og regeringen har en ambition om, at politiskolen skal bidrage til at skabe en bedre balance mellem landsdelene, med vækst og udvikling i hele Danmark. Regeringen agter på den baggrund at placere den nye politiskole i Herning".

Det skal være nyt

I Rigspolitiets rapport, der blev offentliggjort i weekenden, anbefalede politiet, at en skole skulle opføres som nybyggeri, der kunne stå færdigt i løbet af 38 måneder. Dette blev søndag overtrumfet af netop Hernings borgmester Lars Krarup, der via en pressemeddelelse offentliggjorde, at Herning kunne have en nybygget skole parat i løbet af 22 måneder. I Herning har man på linje med andre byer arbejdet med et forslag i et halvt års tid. Et stort campus-areal i Hernings midtby kan sagtens rumme en politiskole, og man behøver ikke engang vente på, at lokalplaner med videre ændres, for de ligger klar.

- Vælger et flertal i Folketinget at pege på Herning som hjemby for en ny politiskole, kan en helt nybygget skole dog stå klar allerede om 22-26 måneder. Det skyldes, at hele den langvarige proces med at lave ny lokalplan og ændre kommuneplan kan springes over.

Det forklarer Jørgen Krogh, direktør med ansvar for blandt andet byplanlægning i Herning Kommune.

- Herning Kommune vokser hvert år, og derfor sørger vi løbende for at lave planlægning, der tager højde for det. For området ved Svanekevej har der været planlagt for nyt uddannelsesbyggeri siden 2011. Derfor kan staten springe hele plan-processen over og gå direkte i gang med at lave byggeprogram, hvis man vælger at placere en ny politiskole i Herning. Skulle der være politisk ønske om det, råder vi også over tomme uddannelsesbygninger, der kan bruges midlertidigt, indtil den nye skole står klar. Det første hold politielever i Herning kan derfor starte i foråret 2017, siger Jørgen Krogh.

Ideen om en vestdansk politiskole blev lanceret af Hernings borgmester Lars Krarup i foråret 2015, efter et halvt års analysearbejde med inddragelse af Cowi, Via University College med videre.

En del af politiaftalen

Beslutningen om at åbne en ny politiskole vest for Storebælt blev truffet i forbindelse med politiaftalen, som et bredt flertal indgik i november sidste år. Her blev partierne i blå blok samt Socialdemokraterne blandt andet enige om, at der var et behov for at uddanne flere betjente. Derudover fik politiet i forbindelse med aftalen tilført 480 mio. kroner ekstra om året. 

Regeringens indstilling betyder ikke nødvendigvis, at Herning også ender med at blive placeringen for den nye politiskole. Dansk Folkeparti har krævet, at spørgsmålet om placeringen af skolen bliver en del af de igangværende finanslovsforhandlinger.

Grunden ligger klar
På Svanekevej vil en ny politiskole være placeret i et campusområde med rekreative arealer og atletikstadion sammen med Herningsholm Erhvervsskole og Herning Gymnasium. Området ligger tæt ved:
Indendørs skydebaner i Sportscenter Herning, der også rummer en mængde andre haller og fritidsfaciliteter.
Herning Svømmehal, der har såvel 25 meter som 50 meter bassin.
Beredsskabsstyrelsen Midtjylland, hvor det store øvelsesterræn allerede i dag bruges til uddannelse af politistyrker til urbane indsatser.
Rekreative områder ved Lillelund Engpark og Fuglsang Sø.
Herning bymidte ligger cirka 15 minutters gang fra Svanekevej.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109