23948sdkhjf

Afgående borgmester vinder arkitekturpris

Man ser det måske ikke ved første øjekast, men arkitektur og byudvikling blomstrer i Herning.

Det mener Arkitektforeningen, der onsdag kårer Hernings nu afgående borgmester, Lars Krarup, til årets arkitekturborgmester 2021. Med en vedvarende indsats over de sidste mere end 15 år har en hel stribe vellykkede projekter sat bylivet og arkitekturen i højsædet, lyder det blandt andet i begrundelsen

Lars Krarup (V), har gennem 19 år været borgmester i den jyske by og forlader nu borgmesterkontoret før tid. 1. august skal partikollegaen og ny spidskandidat Dorte West (V) overtage.

En fokuseret strategi

Borgmesterprisen uddeles onsdag ved arrangementet ‘Hernings inspirerende arkitektur - vejen ind i en bæredygtig fremtid’ på Herning Bibliotek.

- En fokuseret og langsigtet strategisk indsats har sat skub på arkitektur og byliv i Herning, der er en ung by og kommune, som ikke råder over en masse beundringsværdig bygningsarv eller kendte naturområder. Men gennem et bevidst og vedvarende politisk fokus er byen - med Lars Krarup i spidsen - lykkedes med at sætte gang i en markant positiv arkitektur- og byudvikling, som andre kommuner kan lære af, siger Lars Autrup, direktør i Arkitektforeningen, i en pressemeddelelse.

Flere forskønnelser

Af større nyskabelser er for eksempel, at Biblioteket er rykket ind i bymidten, og bylivet er flyttet med.

Den nyanlagte Fuglsang Sø skaber muligheder for at bo og være aktiv i naturen. Nye folkeskoler og boligområder samt forskønnede landskaber, landsbyer og centerbyer giver gode rammer for hverdagsliv, oplevelser og læring.

- Jeg er meget glad for at modtage borgmesterprisen. Vi har en særlig tradition for at udvikle og nytænke byggeri og anlæg med udgangspunkt i den særlige Herning-ånd, som kan kendes på viljen til at afsøge nye løsninger og få ting til at ske. Og så har det altid været vigtigt for mig, at vi har haft nogle gode planer og turdet stille krav til kvaliteten - med tanke på, at det skal stå i 100 år, siger borgmester Lars Krarup i en pressemeddelelse.

Løftestang for byudvikling

- Desuden er kunst, arkitektur og byens modernistiske bygningsarv er blevet løftestang for byudvikling. Borgmester Lars Krarup er gået forrest i den udvikling, siger Lars Autrup.

"I de cirka 20 år Lars Krarup har været borgmester, har han arbejdet for en politik, hvor et enigt byråd står bag en række større strategiske planer for byens fysiske udvikling. Disse er løbende udmøntet i konkrete projekter, som blandt andet tæller det nyrenoverede Herning Bibliotek i bymidten, kunstmuseet Heart, et nyt landskabeligt ankomstområde ved multiarenaen Boxen samt Lindbjergskolen, der blev kåret som årets skolebyggeri i 2020", lyder det i begrundelsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.187