23948sdkhjf

Sønderjysk svømmehal opgraderer vandbehandlingen

Nye retningslinjer betyder, at Arrild Svømmehal udskifter to af sine vandbehandlingsanlæg
Frem til midten af december gennemgår Arrild Svømmehal i Tønder Kommune en omfattende renovering af blandt andet to af svømmehallens vandbehandlingsanlæg.

En ny bekendtgørelse fra Miljø- og Fødevareministeriet vedrørende vandbehandling betyder, at svømmehallen som andre offentlige svømmebade må foretage en opgradering af sit eksisterende vandbehandlingsanlæg for at kunne leve op til nye, skærpede kvalitetskrav.

Opgraderingen i Arrild Svømmehal foretages af vandbehandlingsentreprenøren, Aqua-Teknik A/S i Esbjerg, som har 30 års erfaring inden for vandbehandling.

En måned til arbejdet

Virksomheden har blot én måned til at opgradere hallens to vandbehandlingsanlæg. Derfor er processen planlagt ned til allermindste detalje, og er styret ud fra just-in-time-princippet, hvor en del præfabrikation udføres, og den endelige montage færdiggøres umiddelbart inden opstart og test, hvorefter svømmehallen kan byde badeglade gæster velkommen.

Ifølge Aqua-Tekniks direktør, Kim Carlsen, ser virksomheden ikke overraskende frem til, at berige Arrild Svømmehal og Tønder Kommune med to topmoderne, funktionelle og på alle områder energioptimerende vandbehandlingsanlæg.

Fokus på energioptimering

Det rådgivende ingeniørfirma ConPro - Concrete Projects ApS har udviklet udbudsmaterialet til projektet, som blandt andet omfatter en udskiftning af svømmebadets nuværende sandfiltre.

I projektet har der fra Tønder Kommunes side overordnet været fokus på energioptimering og dermed også det miljømæssige aspekt.

I den sammenhæng, anvendes de amerikanskproducerede Defender-filtre.

Aqua-Teknik har igennem de seneste år leveret en række projekter med denne filterteknologi, som generelt kan betragtes som omkostnings-effektiv.

Filtersystemet imødekommer blandt andet de skærpede krav til vandkvaliteten. De er desuden vandbesparende, energibesparende og pladsbesparende, og har et væsentligt reduceret kemikalieforbrug.

Desuden er filtrene opbygget med systemer, der er tilpasset den digitale tidsalder, som gør det muligt, at styre og monitorere vandbehandlingsanlæggene på smartphones og tablets.

brahe
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11